SC Freiburg brengt met voetbalshirt ode aan debuut Bundesliga 25 jaar geleden

Jubileums moeten gevierd worden. Dat vindt men in Freiburg ook. Dit seizoen is het 25 jaar geleden dat de club voor het eerst in haar geschiedenis in de Bundesliga speelde. In het seizoen 1993-1994 debuteerde SC Freiburg namelijk op het hoogste niveau van Duitsland. De club eindigde in dat seizoen op een vijftiende plaats. Op doelsaldo ontliep de club maar net degradatie. 1. FC Nurnberg eindigde namelijk op de zestiende plaats en degradeerde. Hummel en Freiburg hebben vandaag een speciaal shirt gelanceerde als ode aan het debuut van SC Freiburg in de Bundesliga 25 jaar geleden. Dit shirt is geïnspireerd door het shirt van de jaren '90. In 1993-1994 was het Duitse sportmerk Erima overigens kledingsponsor van de club.

Het SC Freiburg anniversary voetbalshirt is overwegend rood en wordt gekenmerkt door de all-over jacquard print van chevrons over het shirt. Dit chevron design is geïnspireerd door de trademark tekens van Hummel. Het Deense sportmerk is sinds 2016 kledingsponsor van Freiburg. De chevrons van Hummel bevinden zich ook in het wit op de schouders en mouwen en het logo van het sportmerk prijkt op de rechter borst. De andere borst bevat het embleem van de club. Op het midden van de borst is het getal 25 met het jaartal 1993-1994 geborduurd. De nummer 25 heeft een iconische jaren '90 stijl. Ook de achterkant van het tenue is uitgerust met een speciaal detail. Hier prijkt namelijk de vogel uit het logo van de club. Verder is het voetbalshirt van SC Freiburg uitgerust met zwart/witte accenten. De V-hals is zwart/wit en hetzelfde geld voor de bies aan de onderkant van de mouwen en een taping aan de zijkanten van het shirt. Hoofdsponsor Schwarzwaldmilch versiert het midden van de SC Freiburg tenues. Het betreft een limited edition voetbalshirt. Van dit shirt zijn slechts 1904 items gelanceerd. Het shirt wordt ook eenmalig gedragen. Komend weekend in de wedstrijd tegen Augsburg komend weekend in het Schwarzwald-Stadion. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe shirt en check ook de voetbalshirts van 2018-2019.

Dit shirt kan je voor een prijs van EU 80,- bestellen in de clubshop van Freiburg. Ben je op zoek naar andere tenues van de club? Check het in deze winkel! Directe levering! 

Bestel je SC Freiburg voetbalshirt altijd in deze winkel!