30 oktober 2015

Saint Etienne Le Coq Sportif retro shirt 1975-1976

Le Coq Sportif en Saint Etienne hebben weer een legendarisch retro voetbalshirt gelanceerd. Het thuisshirt van het seizoen 1975-1976 is namelijk opnieuw gelanceerd door het Franse merk en AS Saint Etienne. Dit seizoen werd Saint Etienne niet alleen voor de derde keer achter elkaar kampioen van Frankrijk, maar reikte het ook tot de finale van de Europa Cup I. Na achtereenvolgens van KB, Rangers FC, Dinamo Kiev en PSV gewonnen te hebben, restte Saint Etienne alleen nog in de finale van de Europa Cup I Bayern München te verschalken om voor het eerst in de geschiedenis van de club beslag te leggen op de befaamde Cup. De finale, welke plaats vond op 12 mei 1976 in Hampden Park in Glasgow, werd echter door Saint Etienne met 1-0 verloren. Roth scoorde voor Bayern in de 57ste minuut het allesbeslissende doelpunt. Bayern München domineerde op dat moment de Europese velden. Nadat Ajax in de beginjaren '70 drie keer beslag wist te leggen op het meest prestigieuze toernooi in Europa deed Bayern München München hetzelfde midden jaren '70. Helaas ten koste van de Saint Etienne. Schrale troost voor Les Verts waren de supporters van de club. Na afloop van de wedstrijd troostten de supporters van Saint Etienne de huilende spelers van de club. De spelers werden bij terugkomst op handen gedragen, evenals wij nu doen met het design van het door Le Coq Sportif en Saint Etienne gelanceerde shirt.

Saint Etienne retro voetbalshirt 1976

Het Saint Etienne retro shirt van Le Coq Sportif van 1975-1976 heeft precies hetzelfde design als het voetbalshirt van destijds. Het shirt is geheel groen en bevat details uit de kleuren van de Franse vlag. Het shirt is namelijk voorzien van een stijlvolle v-hals in de kleuren van de Franse vlag. Deze kleuren komen bovendien terug in de bies aan de onderkant van de mouwen. De rechter borst bevat de kenmerkende en iconische haan van het Franse sportmerk. Le Coq Sportif was destijds van 1969 tot 1984 kledingsponsor van de Franse club en is dat vanaf dit seizoen opnieuw. Destijds was Manufrance shirtsponsor van Les Verts. Het Franse bedrijf was van 1973-1975 hoofdsponsor van Saint Etienne. Het logo van Manufrance staat op het midden van het shirt. Destijds werd het tenue van de club gecompleteerd door een zwart voetbalbroekje en groene kousen. In deze voetbalshirts schitterden sterren als Piazza, Revelli, Larque, Santini en Sarramagna. Check hieronder de foto's van de legendarische shirts van Le Coq Sportif, welke opnieuw zijn gelanceerd in het kader van de hernieuwde samenwerking tussen beide partijen. De shirts bestaan voor 63% uit polyester en voor 37% uit katoen om het shirt een echte retro uitstraling te geven. Deze zomer lanceerden beide partijen al de voetbalshirts voor 2015-2016.

Saint Etienne retro shirt 1976 kopen

Het nieuwe Saint Etienne Le Coq Sportif retro voetbalshirt 1975-1976 kan je vanaf nu exclusief kopen in de online retro shop van Sportus.nl voor een bedrag van € 74,95! Check daar ook andere retro shirts van Europese topclubs vanaf een bedrag van € 49,95. Directe levering en gratis verzending! Check ook andere beschikbare beschikbare Saint Etienne producten in het overzicht hiernaast of hieronder.


Le -Coq -Sportif -Saint -Etienne -1976-retro -shirt

Saint -etienne -le -coq -sportif -retro -shirt -1976