11 april 2017

Rosenborg BK voetbalshirts 2017-2018

De nieuwe Rosenborg BK voetbalshirts voor 2017-2018 zijn afgelopen week gelanceerd door kledingsponsor adidas onder het motto #RBK100ar. In deze nieuwe shirts speelt de Noorse club de wedstrijden in de Noorse Tippeligaen en de Champions of Europa League wedstrijden gedurende 2017-2018. De Noorse club werd afgelopen seizoen namelijk voor de 24ste keer in de clubgeschiedenis kampioen van Noorwegen en speelt daarom komend seizoen weer Europees voetbal. De club bestaat dit jaar precies 100 jaar. Rosenborg Ballklub werd namelijk opgericht op 17 mei 1917. De nieuwe shirts van de Noren zijn dan ook een ode aan de verjaardag van de club. We bespreken hieronder de drie shirts die de club heeft gelanceerd.

Het nieuwe Rosenborg BK thuisshirt is zoals altijd overwegend wit en bevat dit jaar zwarte accenten. Deze zwarte accenten komen terug in de bies aan de onderkant van de mouwen en in de drie adidas trademark strepen aan de zijkanten van het shirt. Ook het logo van adidas op de rechter borst is zwart en verder bevat het shirt een v-hals. Ter ere van het 100 jarig bestaan van de club bevat de linker borst van het voetbalshirt een goud logo, waarin het getal 100 is verwerkt. Hoofdsponsor Sparebank staat op het midden van het voetbalshirt. Het tenue wordt gecompleteerd door een zwart broekje en witte kousen met contrasterende details.

Het uitshirt van Rosenborg BK voor 2017-2018 is zwart met witte adidas strepen op de mouwen en een zwart/witte v-hals. De mouwen bevatten bovendien een horizontale witte lijn. De logo's van de club, adidas en Sparebank staan op dezelfde plek op het shirt. Het tenue wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje met aan de zijkanten zwarte adidas strepen en zwarte kousen met witte adidas stripes. Het alternatieve uitshirt of 3e shirt van de club heeft hetzelfde template als het uitshirt, maar is licht blauw met witte accenten. Ook de voetbalbroekjes en kousen zijn overwegend licht blauw.

De nieuwe Rosenborg BK tenues voor 2017-2018 zijn zoals alle adidas tenues uitgerust met de Climacool technology van het merk. Deze technologie zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer zodat de spelers optimaal kunnen presteren! In deze nieuwe tenues schitteren sterren als Bendtner en De Lanlay!

De Rosenborg voetbalshirts zijn vooralsnog alleen te koop in de clubshop van de Noorse club. Andere voetbalshirts voor 2017-2018 scoor je in deze online winkel!