23 januari 2023

Robey kledingsponsor De Graafschap vanaf 2023-2024

Robey Sportswear heeft opnieuw een Nederlandse profclub aan het portfolio toegevoegd. Vanaf het seizoen 2023-2024 wordt het Rotterdamse sportmerk de kledingsponsor van de Graafschap. Beide partijen tekenden een contract voor de duur van in ieder geval vier seizoenen. Robey volgt Hummel op als kledingsponsor. Hummel verzorgde sinds medio 2019 de tenues van de ''Superboeren''. Robey is overigens geen onbekende voor de club uit Doetinchem. Het sportmerk verzorgde namelijk eerder de tenues van de Graafschap begin jaren '90. De Graafschap speelde namelijk in voetbalshirts van Robey tijdens het kampioensjaar 1990-1991. Robey Sportswear is in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie momenteel ook de kledingsponsor van Sparta, FC Groningen, FC Volendam, Willem II, Telstar en FC Den Bosch.

Uiteraard zijn beide partijen verheugd met de deal. Algemeen directeur van De Graafschap, Martijn Ostendorp, reageert: ''We hadden vanaf de allereerste gesprekken direct een heel goed gevoel bij Robey. Er was direct een goede chemie. We kijken met heel veel vertrouwen naar de komende vier seizoenen waarin Robey een fantastisch De Graafschap-shirt zal ontwikkelen. Robey is natuurlijk een oude bekende die we onder meer kennen van het shirt dat ook gedragen werd in het succesvolle seizoen 1990-1991 waarin we kampioen werden.”

Ook Mark Koevermans, algemeen directeur van Robey, reageert enthousiast: ''De Graafschap en Robey passen perfect bij elkaar. Wij hebben de Rotterdamse ‘no-nonsens-achtergrond’ uit Rotterdam en daar past een volksclub met de nuchtere Achterhoekse inborst perfect bij. We hebben hier ruim dertig jaar geleden ook al de spullen mogen leveren. Dat was de start van een succesvolle periode en dat willen we graag weer opnieuw beleven. Het gaat ons er allereerst om dat we mooie en goede spullen maken voor De Graafschap, de jeugdopleiding van de club en de supporters. Daarnaast willen we graag in de Achterhoek, dat nu nog een beetje een onontgonnen gebied is, voet aan de grond te krijgen en een aantal clubs uit de regio ook aan te mogen kleden. Wat ons betreft is de samenwerking geslaagd als De Graafschap zo snel mogelijk met onze kleding in de Eredivisie speelt.”

De deal tussen Robey en De Graafschap gaat officieel in op 1 juli 2023. Vanaf dan lanceren de club en het Rotterdamse sportmerk de nieuwe voetbalshirts en hebben we weer nieuws! Ben je op zoek naar een voetbalshirt van De Graafschap? Bestel deze in de officiële De Graafschap SHOP!