12 februari 2020

RKC Waalwijk Carnavalsshirt 2020

RKC Waalwijk volgt de traditie van FC Köln. Net als de Duitse Bundesliga club heeft RKC Waalwijk in samenwerking met kledingsponsor Stanno een speciaal Carnavals voetbalshirt gelanceerd. In dit carnavalsshirt speelt de club van trainer Fred Grim eenmalig in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam op 21 februari 2020. Het voetbalshirt is door Stanno in een limited edition gelanceerd, dus mocht je dit tenue willen bestellen, moet je snel zijn!

Het RKC Waalwijk carnavalstenue 2020 | Een ode aan Schoenlaperslaand

Het RKC Waalwijk Carnavalsshirt 2020 is overwegend wit en wordt gekenmerkt door de print van van cirkels aan de onderkant van het tenue. Deze cirkels zijn een combinatie van blauw, geel en rood. Dit zijn de kleuren van de stad Waalwijk tijdens carnaval. Door de print zijn ook driehoeken verwerkt. Ook de clubkleuren van de Eredivisionist komen terug in het tenue. De V-hals is een combinatie van blauw en geel en ook de band aan de onderkant van de mouwen zijn in stijl van de clubkleuren van RKC. De band aan de onderkant van de rechtermouw is geel en de band aan de onderkant van de andere mouw is blauw. Daarnaast draagt RKC een speciaal clublogo op de linkerborst. Dit clublogo is ook weer in stijl van de de kleuren van de stad, die tijdens carnaval Schoenlapperslaand heet. Het logo wordt natuurlijk gekenmerkt door de leeuw in het midden. Bovendien bevat het logo de naam van de club en het oprichtingsjaar, samen met de leus: ''Strijd, passie, dorst.'' Dit is een verwijzing naar de eigenlijke leus van de club: ''Strijd, passie, trots.'' Deze zin komt ook terug op de linker zijkant van het tenue. Ook de rechter zijkant van het tenue bevatten een tekst: ''We zullen altijd blijven zingen.'' Op alle tenues staat op de achterkant nummer 11, het nummer van carnaval. 

De rechterborst is uitgerust met het logo van Stanno en Willy Naessens staat als shirtsponsor op het midden van het tenue. Daarnaast zijn Mandemakers Keukens en Van Mossel op de achterkant en Peter van Son Interieurbouw op de mouw te bewonderen. Het RKC Waalwijk carnavalstenue wordt compleet gemaakt door het reguliere broekje van het thuistenue. Dit broekje is blauw. De kousen van het tenue zijn overwegend wit met zowel gele als blauwe accenten. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het speciale carnavalstenue van RKC Waalwijk, dat dus eenmalig gedragen wordt in de wedstrijd tegen Sparta. Check ook de andere RKC Waalwijk voetbalshirts. 

RKC Waalwijk voetbalshirt bestellen

Het nieuwe RKC Waalwijk carnavalstenue kun je vanaf nu alleen bestellen in de clubshop van de Waalwijkers. De prijs van het voetbalshirt is voor kinderen € 50,- en voor volwassenen € 60,-. Het tenue wordt vanaf 20 februari verzonden! Directe levering!

Op zoek naar andere voetbalshirts? Check het in deze winkel!