RKC Waalwijk Villa Pardoes voetbalshirt 2022

Na het Carnavalsvoetbalshirt draagt RKC Waalwijk komend weekend in de wedstrijd tegen FC Groningen opnieuw een speciaal voetbalshirt. Dit keer staat het voetbalshirt in het teken van Villa Pardoes. De selectie van de Waalwijkers slaat de handen ineen om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk gezinnen met een ernstig ziek kind tussen 4 en 12 jaar een unieke vakantie kunnen beleven in Villa Pardoes. Het speciaal edition voetbalshirt is ontworpen door een oud-gast van Villa Pardoes: Lianne Koeskamp.

Het voetbalshirt

Uit meerdere inzendingen van een kleurenplatenactie onder ernstig zieke kinderen die te gasten waren bij Villa Pardoes, werd uiteindelijk de kleurplaat van Lianne Koskamp gekozen. Lianne heeft een aangeboren hartafwijking, waardoor ze niet altijd bij alles op school en sport mee kan doen. Ze kan niet zo hard rennen als haar leeftijdgenootjes en voor lange afstanden zit Lianne in een rolstoel. Het verblijf bij Villa Pardoes met het hele gezin vergeten ze nooit meer en geeft energie en kracht als ze hieraan terugdenken.

Het RKC Waalwijk Villa Pardoes voetbalshirt is overwegend wit met verschillende kleurige details. De bovenkant van het voetbalshirt bevat een design van (licht)blauwe, paarse en roze stippen. De ronde hals van het voetbalshirt is ook paars en op de mouwen bevindt zicht een print van bloemen met oranje en groene lijnen. Op het midden van het voetbalshirt staat de naam van Villa Pardoes in het paars/roze met daaromheen blauwe hartjes en daaronder een print van het huis in het oranje/roze/groen. Op dit voetbalshirt staan dus niet de logo’s van de sponsors (Willy Naessens, Mandemakers Keukens, Van Mossel Automotive, Peter van Son Interieurobjecten, TOTO en Polar Pack). Deze hebben hun plek eenmalig beschikbaar gesteld. De onderkant van het voetbalshirt bevat driehoeken in de kleuren van de stad Waalwijk: blauw/geel/rood. Het logo van Stanno prijkt op de rechterborst en de linkerborst bevat de badge van de club. Tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Groningen dragen de spelers niet hun eigen naam op het voetbalshirt, maar de namen van elf kinderen met een ernstige ziekte die samen met hun familie al een vakantie in Villa Pardoes hebben beleefd. Op de website rkc.voorvillapardoes.nl staan de ervaringen van deze gezinnen. De lancering van het voetbalshirt is niet het enige initiatief om geld in te zamelen voor Villa Pardoes. Op het actieplatform staan namelijk ook meerdere initiatieven. Na de wedstrijd tegen FC Groningen worden de special edition voetbalshirt die door de spelers gedragen worden gesigneerd en geveild. De opbrengst hiervan komt natuurlijk ten goede aan Villa Pardoes.

Over Villa Pardoes

Kinderen met een ernstige, mogelijk levensbedreigende ziekte en hun ouders, broertjes en zusjes genieten al 21 jaar van een unieke vakantiebeleving in Villa Pardoes. Zo’n 600 gezinnen per jaar beleven een geweldige week in een van de twaalf huisjes met thema’s zoals Sneeuwwitje, Barbie, Ridder en Space. Samen vormen de huisjes een Sprookjesachtig Slakkenhuis op een Bloem. Hier is alles voor een onvergetelijke vakantie voorhanden. Villa Pardoes bestaat dankzij de inzet van een groot aantal vrijwilligers en is geheel afhankelijk van giften van sponsoren en donateurs.

RKC Waalwijk Villa Pardoes voetbalshirt

RKC Waalwijk Villa Pardoes voetbalshirt

Bron afbeeldingen: RKC Waalwijk website