River Plate 3e voetbalshirt 2020

River Plate en adidas hebben een nieuwe 3e shirt voor 2020 gelanceerd. Dit nieuwe tenue wordt door de club uit Buenos Aires gedragen tijdens de uitwedstrijden in de Argentijnse Primera Division en de Copa Libertadores in 2020. Het nieuwe tenue van Club Atlético River Plate is dit jaar een ode aan het winnen van de Copa Libertadores van 2018. De finale van het toernooi vond over twee wedstrijden plaats. In de finale nam River Plate het op tegen aartsrivaal Boca Juniors. De eerste wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel. De tweede wedstrijd werd door River Plate na verlenging met 3-1 gewonnen, waardoor de club voor de vierde keer in haar bestaan het kampioenschap van Zuid-Amerika won.

River Plate 3e tenue: een ode aan het winnen van de Copa Libertadores in 2018

Het River Plate derde voetbalshirt voor 2020 is overwegend wit en wordt gekenmerkt door de horizontale, zwarte banen aan de onderkant van het tenue. Deze hebben het design van verfstrepen en dit design kennen we onder andere van het België EK 2020 voetbalshirt en het Duitsland EK 2020 shirt. Op het midden van het tenue zijn deze banen dunner dan aan de onderkant. Daarnaast bevindt zich een dunne, rode, verticale lijn op het midden van het tenue. Deze kleurencombinatie komt ook weer terug in de ronde hals van het nieuwe River Plate voetbalshirt. De drie adidas trademark strepen staan in het zwart op de schouders en ook de mouwen worden afgesloten door een zwarte band. De rechterborst bevat het adidas logo en op het midden van het tenue staat sponsor Turkish Airlines. Subspsonsor AXION staat op de mouwen van het nieuwe derde tenue. Adidas is al sinds 1982 kledingsponsor van de Argentijnse club, Turkish Airlines is sinds dit jaar de hoofdsponsor en AXION is ook pas sinds dit seizoen aan de club verbonden. De onderkant van het tenue is uitgerust met een label in de contouren van het Bernabeu (het stadion waarin de finale plaats vond) met daarin ook de datum en waarop River Plate de Copa Libertadores won: MADRID - 8-12-2018. De achterkant van het shirt is geheel wit en bevat aan de bovenkant de leus van ''Los Millionarios'': El Más Grande.

Het River Plate thuistenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje met aan de zijkanten zwarte adidas strepen. De kousen hebben ook deze kleuren. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het tenue dat vanaf nu gedragen wordt door spelers als Quintero, Palacios, Pratto, Santos Borré en nog meer spelers.

River Plate voetbalshirt bestellen

Dit voetbalshirt kun je alleen bestellen in de officiële clubshop van de Argentijnse club. Ben je op zoek naar andere River Plate tenues? Check het in deze winkel!