19 maart 2018

Olympique Marseille retro shirt 1993

De Franse topploeg Olympique Marseille heeft in samenwerking met kledingsponsor adidas een iconisch shirt uitgebracht om te vieren dat de club 25 jaar geleden de Champions League won. De overwinning van de Champions League in 1993 is veruit de grootste overwinning in de geschiedenis van de Franse topclub. Het nieuwe shirt heet het Olympique Marseille Collecters Kit 93. Zoals de naam al zegt gaat het hier om een echt verzamelshirt. De huidige selectie van de club uit Marseille gaat niet te zien zijn in dit shirt. Dit iconische shirt is een afscheidscadeautje van de huidige kledingsponsor adidas. Adidas verdwijnt na dit jaar van het shirt van de Franse topclub en wordt vervangen door het Duitse sportmerk Puma. Waarschijnlijk is dit dus het laatste artikel uit de door adidas uitgebrachte kledinglijn “Droit au but.’’ Nieuwsgierig naar het Retro 93 shirt van Marseille? Check de details hieronder!

Marseille 93 Retro shirt

Ook bij dit iconische retro shirt van Olympique Marseille komen de bekende kleuren van het shirt van de Franse club terug. Lichtblauw en wit. Het retro shirt heeft een witte basis. De kraag is een klassieke V-hals. Dit was in de jaren 90 erg populair. De kraag heeft een rood, wit en blauw randje. Dit zijn de kleuren van de Franse vlag en zijn hier ook op gebaseerd. Meteen onder de V-hals is het logo van adidas te vinden. Het logo van het bekende Duitse sportmerk is zwart van kleur. Op de rechterkant van het shirt zijn 3 grote banen te vinden. Dit zijn de bekende adidas strepen. Deze strepen lopen ook nog door naar de achterkant van het shirt. Rond deze adidas strepen is ook nog een gedenkwaardig embleem in het shirt gedrukt. Hier staat namelijk 25 met een krans omheen. Deze 25 slaat natuurlijk op het feit dat het 25 jaar geleden is dat ‘’l’OM’’ de Champions League won. Op de rechterkant van het shirt prijkt het logo van Olympique Marseille. Dit gaat om het logo van de club op het moment dat zij de Champions League wonnen in 1993. Olympique Marseille won in 1993 haar enige Europese hoofdprijs tot nu toe. De finale van 1993 ging tussen Italiaanse grootmacht AC Milan en de Franse club. Aan de winst van de Franse ploeg zit wel een luchtje. Toenmalig voorzitter Bernard Tapie zou de competitie wedstrijd tegen US Valenciennes gekocht hebben zodat Marseille de titel kon vieren en zij zich volledig kon richten op de finale van Champions League. De Franse titel werd Olympique Marseille afgenomen en ze werden teruggezet naar het 3e niveau van Frankrijk. De Europese titel bleef echter wel behouden voor de club. De gevierde man van Olympique Marseille was Basile Boli, hij maakte de enige treffer in de finale. Eén van de bekendste namen uit de selectie van Marseille tijdens de finale is Didier Deschamps, hij is op dit moment de bondscoach van het nationaal elftal van Frankrijk. Een andere bekende naam is Rudi Völler, de bekende Duitse topspits. Het Duitse sportmerk adidas wil met dit shirt afscheid nemen van een succesvolle samenwerking met Olympique Marseille. Wat ons betreft is dat zeker gelukt. Het shirt heeft een gaaf retro design gekregen en ziet er geweldig uit!

Olympique Marseille Retro shirt kopen

Dit iconische shirt van Olympique Marseille is te koop in de fanshop van de Franse topclub. Het shirt heeft een prijs van € 90,-. In onderstaande winkel heeft u de mogelijkheid om andere fan artikelen van Olympique Marseille te kopen! Directe levering gegarandeerd!

Scoor in DEZE WINKEL je eigen Olympique Marseille fan merchandise!