6 juni 2018

Officiële Premier League Nike Merlin voetbal 2018-2019

Niet alleen in La Liga wordt gevoetbald met de allernieuwste Nike Merlin voetbal. Ook in de grootste competitie in Europa, De Premier League, wordt gespeeld met de Nike Merlin. Dit betekent dat Hazard, De Bruyne, Pogba, Salah en de Nederlanders Wijnaldum, van Dijk, spelen aankomend seizoen ook met deze gave voetbal. Het Amerikaanse sportmerk Nike is als sinds het seizoen 2000-2001 verantwoordelijk voor de voetballen in de Premier League. Check hieronder alle details van de officiële Premier League voetbal voor 2018-2019. Deze bal kan je in verschillende prijsklassen kopen!

Design en Materiaal nieuwe Premier League Nike voetbal 2018-2019

De Nieuwe Nike voetbal voor de Premier League 2018-2019 heeft hetzelfde design als de Merlin voetbal van Nike. De bal is overwegend wit en bevat blauwe strepen. Deze strepen worden omringd door lichtblauwe en groene lijnen. Dit lijkt erg op het zigzagpatroon op de mouwen van de Nike Aeroswift shirts. Dit is het template dat gebruikt wordt bij vele WK shirts van Nike. Net als vorig seizoen, toen er in de Premier League nog werd gevoetbald op de Nike Ordem voetbal, is de basis kleur dus blauw. Echter was de voetbal vorig jaar versierd met rode en gele versiering. De kleuren groen en blauw zijn niet zomaar gekozen. Deze kleuren en in het bijzonder de plaats waar deze lijnen zijn gezet, vallen erg goed op. Hierdoor kun je zien wat het effect is wat de bal met zich mee krijgt en is de bal beter in te schatten. Natuurlijk is ook de swoosh van Nike terug te vinden op de voetbal. Blauw is de swoosh. Het logo van de Premier League staat natuurlijk ook op de bal. Net als de bekende leeuw die bij de premier league hoort.

Qua materiaal en technologie lijkt de Nike Merlin voetbal erg op de Nike ORDEM voetbal van afgelopen seizoen. De voetbal bestaat uit 40% synthetisch leer, 30% uit rubber, 20% uit polyester en 10% katoen. Ook is de val uitgerust met de Nike Aerowtrack technologie. De Nike Aerowtrack groeven en de buitenkant van microtextuur zorgen voor de beste balvlucht. De buitenkant van de bal is gemaakt van synthetisch leer voor een optimaal gevoel. Doordat de nieuwe Nike Merlin voetbal is uitgerust met maar 4 panelen, vermindert dit het aantal naden. Omdat de bal minder naden heeft is je balgevoel optimaal. De bal waar dit seizoen weer vele topvoetballers mee gaan spelen is ook uitgerust met een gecomprimeerde polythyleenlaag. Deze zorgt voor krachtige foto’s, sterke structuur en stabiliteit. De vernieuwende en meest bijzondere techniek waarmee de nieuwe Nike Merlin voetbal is uitgerust is de All Conditions Control. Deze technologie zorgt ervoor dat de controle die je over de bal hebt ten alle tijden goed is. Hierdoor kunnen de topspelers uit de Engelse competitie ook dit seizoen weer geweldige dingen laten zien.

Premier League voetbal kopen

De nieuwste Premier League Merlin voetbal van Nike voor het seizoen 2018-2019 kan je zowel in de officiële als in de replica versie kopen in de onderstaande shops. De officiële bal betreft de voetbal waar de clubs in de Premier League ook daadwerkelijk mee spelen. Deze bal heeft een prijs van ongeveer € 129,95. De replica voetbal is ook te koop. Deze wordt door Nike aangeboden voor een prijs van € 29,95. Directe levering gegarandeerd!

Koop de nieuwste Premier League bal in de NIKE SHOP

Of in DEZE WEBSHOP