25 augustus 2017

Officiële adidas Champions League wedstrijd voetbal 2017-2018

De officiële adidas Champions League wedstrijd bal is tegelijkertijd gelanceerd met de loting van de groepsfase van het toernooi door de UEFA en adidas. Met deze voetbal spelen de 32 teams tijdens de groepsfase van het kampioenenbal, vanaf september tot december 2017. Met deze bal wordt alleen gespeeld tijdens de groepsfase van de Champions League. Medio december lanceren de UEFA en adidas de zogenaamde finale bal, waarmee tijdens de knock-out fase van het toernooi wordt gespeeld. Check hieronder alles over het design en de features van de bal, waarmee onder andere Feyenoord speelt.

adidas Champions League voetbal 2017-2018 - het design en de features

De officiële adidas Champions League voetbal voor 2017-2018 heeft hetzelfde iconische panel design als altijd. De bal is overwegend wit en wordt gekenmerkt door de panels van Champions League sterren met daartussen zeshoeken. De sterren bevatten ook dit jaar weer een uniek design. Deze zijn navy blauw en worden gekenmerkt door het design van turquoise bliksemflitsen. Deze bliksemflitsen hebben de handgeschreven teksten van de bal van 2016 vervangen. Verder bevat de bal de logo's van de Champions League, adidas en de UEFA, alsook de tekst: Official Match Ball.

Qua materialen en features heeft de bal nog dezelfde kenmerken als afgelopen jaar. We bespreken ze heel kort. Allereerst bevattten de sterrenpanels op de bal een extra laagje, die overigens op elke officiële voetbal van Adidas te vinden is, welke ervoor zorgt dat de bal een naadloos oppervlak heeft en je daarmee een optimale grip op de bal hebt in verschillende weersomstandigheden. Een naadloos vlak betekent namelijk dat de vlakken niet aan elkaar genaaid zijn, maar zijn samen gesmolten / thermisch gelijmd.

Uiteraard is de nieuwste bal ook door het Duitse sportmerk uitgerust met de nieuwste technieken. Het meest karakteristieke aan de officiële voetballen van Adidas zijn de kenmerken met betrekking tot de vlucht van de bal. De bal lijkt sneller dan ooit te voren en minder te fladderen dan voorgaande ballen van Adidas. Bovendien zijn er verbeteringen doorgevoerd met betrekking tot de grip, het baloppervlak en de zichtbaarheid van de bal. De nieuwe voetbal heeft dus een perfecte vlucht, nauwkeurigheid en controle.

Zoals aangegeven wordt met deze bal alleen gevoetbald tijdens de groepsfase. Voor de knock out fase wordt een nieuwe bal door adidas gelanceerd. Deze staat geheel in het teken van de stad waarin de finale plaats vindt. Deze vindt op 26 mei 2018 plaats in het NSC Olimpiyskiy Stadium in KIEV.

Champions League voetbal 2017-2018 kopen

De nieuwe Champions League adidas voetbal kan je direct kopen in de onderstaande winkels. De prijs van de officiële bal is € 139,95, maar uiteraard kan je ook de goedkopere bal al kopen vanaf een prijs van €19,95. Deze bal heeft de Capitano bal. De trainingsbal heeft een prijs van € 34,95 en de mini bal is € 14,95. Wil je andere voetballen kopen? Check ze dan ook in de shops hieronder! Directe levering. 

Koop de nieuwste ADIDAS Europa League voetbal exclusief in deze SHOP!

of deze STORE