1 september 2020

Noorwegen uitshirt 2020-2021

Het Noorse voetbalelftal draagt dit jaar een opvallend uitshirt! Het is nog maar de vraag of dit tenue ook door het Noorse elftal wordt gedragen tijdens Euro 2020 in 2021. Noorwegen dient zich namelijk nog via de play-offs te plaatsen voor het toernooi dat met een jaar is uitgesteld. Mocht dat niet het geval zijn, dan zien we de Noord Europeanen in ieder geval in dit tenue tijdens de Nations League wedstrijden en de kwalificatie- en oefeninterlands ter voorbereiding op het WK van 2022. 

Lichtblauw Noorwegen uitshirt en tenue 2020-2021

De nieuwe Noorwegen collectie van Nike staat geheel in het thema van het landschap van het land. De tenues zijn verbonden door het overkoepelende thema: ‘’Fire and Ice.’’ Waar het thuisshirt in vuur en vlam staat, symboliseert het uitshirt van het Noorse voetbalelftal de ruige oppervlaktes van het land en de gletsjers in de Scandinavische landen.  Het Noorwegen uitshirt voor 2020-2021 bevat een opvallende all-over print, geïnspireerd door de winterse landschappen van Noorwegen. De print is een combinatie van lichtblauw en wit & heeft alles weg van sneeuw- of ijsstorm. Verder bevat het tenue turquoise accenten. De bies aan de onderkant van de mouwen is turquoise en hetzelfde geldt voor de brede V-hals van het tenue. Het uittenue van het Noorse voetbalelftal bevat verder ook een detail van het nieuwe template van Nike. De zijkanten van het voetbalshirt zijn voorzien van een zigzag taping in het turquoise. Deze band in de vorm van een bliksemschicht is iconisch voor het nieuwe template dat Nike gebruikt voor de voetbalshirts dit seizoen. Op de rechterborst prijkt het Nike logo en de andere borst is uitgerust met het embleem van de Noorse voetbalbond, de Norges Fotballforbund (NFF). De binnenkant van de hals bevat ook nog een verwijzing naar het logo van de voetbalbond en het wapen van het land. Hier bevindt zich namelijk een driehoek in de kleuren van de vlag met daarbij de tekst: “Sterkeresammen” (Sterker samen). Het voetbalbroekje en de kousen van het nieuwe uittenue van Noorwegen zijn donkerblauw en bevatten ook uitingen van de bond en Nike.

Zoals alle tenues van Nike zijn de nieuwe tenues van het keurkorps van bondscoach Lars Lagerbäck uitgerust met de Nike Dri Fi technologie, welke zorgt voor de perfecte ventilatie, verkoeling en afvoer van vocht. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe uitshirts, die vanaf nu tot maart 2022 gedragen worden door spelers als Haaland, Odegaard, Sorloth, King, Berge, Elyounoussi en andere spelers of check het Noorwegen thuisshirt voor 2020-2021.

Noorwegen voetbalshirt bestellen

Het Noorwegen uitshirt 2020-2021 kun je vanaf kun je vanaf nu voor volwassenen en kinderen bestellen. Het voetbalshirt heeft voor volwassenen een prijs van € 89,95 (maten S, M, L, XL en XXL) en voor kinderen is het voetbalshirt € 69,95 (maten 128, 140, 152, 164 en 176). Check ook de nieuwste Noorwegen trainingskleding in de onderstaande winkels of goedkope t-shirts! 

Bestel je Noorwegen uitshirt 2020-2021 direct in deze SHOP! 

of de Noorwegen fanshop! 

of deze winkel! 

Noorwegen uitshirt 2020-2021