12 maart 2019

Noorse vrouwenelftal thuisshirt 2019-2021

Het nieuwe thuisshirt van het vrouwenelftal van Noorwegen is vandaag officieel gelanceerd door Nike en de Noorse voetbalbond. Dit betreft het tenue dat door de dames van Noorwegen wordt gedragen tijdens de thuiswedstrijden in de periode 2019-2021, waaronder tijdens de WK 2019 wedstrijden. Het WK vrouwenvoetbal vindt dit jaar in juni en juli plaats in Frankrijk. Noorwegen neemt het in de poulefase op tegen Frankrijk, Zuid Korea en Nigeria. Het doel van het nationale elftal is om opnieuw een wereldkampioenschap op haar conto te schrijven. De vrouwen van Noorwegen werden namelijk in 1995 al een keer wereldkampioen en werden in 1987 en 1993 ook Europees kampioen. Bovendien won het land één keer de Olympische Spelen! 

Wil je het Noorse vrouwenteam aanmoedigen? Check het nieuwe voetbalshirt van de vrouwen van Noorwegen direct in deze winkel of DEZE SHOP! 

WK 2019 voetbalshirt Noorse vrouwenelftal

Het nieuwe voetbalshirt van de dames van Noorwegen is geïnspireerd door de Noorse heritage.Het voetbalshirt van het vrouwenelftal van Noorwegen is bovendien geheel in stijl van de kleuren van de Noorse vlag. Het shirt is een combinatie van rood en blauw. De bovenkant van het tenue is rood en vanaf de borst loopt dit langzaam over in het blauw. Dit wordt bewerkstelligd door een speciaal effect. Het shirt bevat namelijk een all-over print van geometrische vormen in het rood en blauw op het shirt. Deze vormen hebben het meest weg van een kruis en dit is weer geïnspireerd door de kruis uit de vlag van het land en het embleem van de voetbalbond. Bovendien is de print een verwijzing naar de prints op de traditionele Noorse ski truien.

Verder is het shirt gebaseerd op het nieuwe template van Nike. Het shirt bevat een V-hals en kleine opstaande kraag in het rood. De binnenkant en achterkant van het tenue is uitgerust met een blauwe taping. Deze taping bevat de Noorse vlag in de nek. Daarnaast heeft Nike aan de binnenkant van de hals een speciaal Noorwegen logo verwerkt. De linker borst van het tenue is uitgerust met het logo van de Noorse voetbalbond, de De Norges Fotballforbund (NFF). Boven dit logo prijkt een ster, welke verwijst naar het door het Noorse vrouwenelftal gewonnen WK van 1995. De rechter borst bevat de swoosh van Nike in het wit. Het Amerikaanse sportmerk verzorgt sinds 2014 zowel de tenues van de mannen als vrouwen van Noorwegen. Een extra toevoeging aan het shirt is de nieuwe Nike authenticiteitstag aan de onderkant van het shirt. Deze is zwart/zilver. Het nieuwe Noorwegen tenue wordt dit jaar compleet gemaakt door een navy blauw voetbalbroekje. Dit short bevat aan de zijkanten een patroon van zigzag strepen. Op de shorts staan ook de logo's van de voetbalbond en Nike. De kousen van het nieuwe thuistenue hebben ook een uniek design. Deze bevatten dezelfde all-over print als het voetbalshirt. De kousen zijn rood met aan de bovenkant een blauwe band.

De nieuwe Noorwegen tenues zijn, zoals alle tenues van Nike, uitgerust met de Nike Dri Fit technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de speelsters optimaal kunnen presteren. Deze tenues worden vanaf nu gedragen door speelsters als Ada Hegerberg, Maren Mjelde, Maria Thorisdottir, Ingrid Moe Wold, Isabell Herlovsen en nog meer sterspeelsters. De vrouwen van Noorwegen dragen hetzelfde uitshirt als de mannen. 

Voetbalshirt Noorse vrouwenelftal kopen

Het nieuwe dames voetbalshirt van Noorwegen kun je vanaf 16 mei bestellen in de onderstaande winkel. Dit kan zowel voor volwassenen als voor kinderen. Voor volwassenen is het shirt beschikbaar in de maten XS, S, M, L, XL en heeft het tenue een prijs van € 85,-. Voor kinderen heeft het shirt een prijs van € 70,-. In deze shops heb je mogelijkheid het shirt te laten bedrukken met een eigen naam en nummer en vind je ook goedkope t-shirts en hoodies! Directe levering!

Bestel je Noorwegen voetbalshirt of t-shirt altijd deze winkel 

of DEZE SHOP!