21 maart 2018

Noorwegen lanceert thuistenue en uittenue 2018-2019

Het Scandinavische land Noorwegen heeft in samenwerking met kledingsponsor Nike zowel het nieuwe thuisshirt als het nieuwe uitshirt gelanceerd. Deze shirts worden gedragen tijdens de kwalificatie- en oefenwedstrijden voor Euro 2020. Ook tijdens het nieuwe landentoernooi van de UEFA, de Nations League, Gaan de Noorse spelers schitteren in dit shirt Tijdens de Nations League is het ook mogelijk om een ticket te verdienen voor het EK van 2020. Dit EK wordt gespeeld in verschillende landen, om het 60-jarig bestaan van de UEFA te vieren. In deze nieuwe shirts gaat de ploeg van bondscoach Lars Lagerbäck proberen zich eindelijk weer te plaatsen voor een eindtoernooi. De laatste keer dat het land meedeed aan een eindtoernooi was in 2000. Ben je nieuwsgierig naar de nieuwe shirts van Noorwegen? Check de details hieronder!

Noorwegen thuis shirt en tenue 2018-2019

Nike is verantwoordelijk voor het design van het nieuwe thuisshirt van Noorwegen. De basis van het shirt is rood, terwijl de mouwen blauw van kleur zijn. Dit zijn dezelfde kleuren als in de vlag van Noorwegen. Daar is de vlag natuurlijk rood met een blauw kruis. De kraag van het shirt is wit. Op de rechterkant van de borst is het logo van Nike te zien. De bekende swoosh is blauw van kleur. De linkerkant van de borst bevat de badge van de Noorse voetbalbond. Noorwegen staat op dit moment op een 57e plaats op de FIFA ranglijst. Door deze positie zijn ze tijdens de Nations League ingedeeld in divisie C. In deze Poule nemen ze het op tegen Cyprus, Bulgarije en Slovenië. Tijdens dit toernooi gaat Noorwegen zich proberen te plaatsen voor het Euro 2020. De laatste keer dat het Scandinavische land aanwezig was tijdens het EK was in 2000. Dit was het jaar dat het toernooi in Nederland en België werd georganiseerd. Het thuistenue van Noorwegen wordt gecompleteerd door een witte voetbalbroek en blauwe kousen.

Noorwegen uit shirt en tenue 2018-2019

Nike heeft ook het nieuwe uitshirt van Noorwegen gelanceerd. Dit shirt is wit van kleur. Het is dit jaar erg populair om een wit uitshirt te hebben maar in tegenstelling tot vele andere uitshirts dit jaar heeft het uitshirt van Noorwegen nog enkele kleurrijke details. Op de borst van het shirt zijn de kleuren van de Noorse vlag te zien. Rood, wit en blauwe banen lopen horizontaal over het shirt. De ene is dikker dan de andere. Op de borst van het shirt is natuurlijk ook het logo van Nike te zien. Deze swoosh heeft op he uitshirt een witte kleur. Aan de andere kant van de borst is het logo van de Noorse voetbalbond te zien. Noorwegen heeft drie keer meegedaan aan het WK voetbal. Helaas is de ploeg dit jaar niet van de partij maar in 1998 deed de ploeg wel mee. Dat jaar overleefde ze zelfs de poulefase. De achtste finale was het eindstation. Dit is nog altijd de beste prestatie van Noorwegen op een WK. Het uittenue van Noorwegen wordt compleet gemaakt door een blauwe broek en witte voetbalkousen.

Zoals bij alle tenues van Nike wordt ook bij dit tenue gebruik gemaakt van de Nike Dri Fit technology. Deze technologie zorgt voor verkoeling, vochtafvoer en ventilatie van de spelers zodat ze optimaal kunnen presteren tijdens de kwalificatie wedstrijden voor het EK. Zo kunnen King, Odegaard, Berisha en al hun teamgenoten zich volledig focussen op de strijd voor plaatsing voor Euro 2020.

Noorwegen voetbalshirt kopen

Het nieuwe shirt van Noorwegen is vanaf nu de koop. In DEZE WEBSHOP kun je het shirt bestellen voor een prijs van € 85,-. Het is in deze winkel ook mogelijk om het shirt te laten bedrukken met de naam en rugnummer van je favoriete Noorse voetballers, of met je eigen naam en rugnummer. In deze fanshop kun je ook goedkopere fan merchandise van Noorwegen kopen. Directe levering gegarandeerd!