Noorwegen thuisshirt 2022-2023

De Noorse voetbalbond en kledingsponsor Nike hebben zojuist het nieuwe Noorwegen thuisshirt 2022-2023 officieel gepresenteerd. In dit tenue spelen de mannen van Noorwegen de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op Euro 2024 en het vrouwenteam draagt dit tenue tijdens Euro 2022. In de poulefase neemt het Noors vrouwenvoetbalelftal het in poule A op tegen gastland Engeland, Oostenrijk en Noord Ierland. Nike heeft sinds 2015 een samenwerkingsverband met de Noorse voetbalbond en is ook weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de nieuwe Noorwegen voetbalshirts.

Noorwegen thuis shirt en tenue 2022-2023

Het nieuwe Noorwegen thuisshirt 2022-2023 is geïnspireerd door het berglandschap in het Scandinavische land en daar vertelt men op de website van de Noorse voetbalbond een romantisch verhaal over: ''Onze duizend bergen maken dit land. Ze vormen letterlijk ruggengraat van Noorwegen, die het noorden met het zuiden en van west naar oost verbindt. Fantastische landschappen en barre weersomstandigheden produceren een volk dat stoer, rechttoe rechtaan en direct is. Een cultuur die in zo'n omgeving gedijt, moet kunnen vertrouwen op een sterk gevoel van solidariteit. Samen sterker is meer dan alleen een slogan hier in het noorden, het is geworteld in wat er nodig is om samen te winnen. Het Noorse voetbal weerspiegelt onze bergen en onze mensen: robuust, stoer en met de kracht die je krijgt als velen samenwerken.''

Dat klinkt angstaanjagend! Het tenue staat dus symbool voor de hechte band tussen het landschap, de mensen en het voetbal. Het Noorwegen thuisshirt is volledig rood en bevat vooral aan de onderkant een print van het berglandschap in de vorm van geometrische vormen. Dit design is in nauwe samenspraak met de supporters, spelers en speelsters van het nationale elftal en designer Ted Matthews tot stand gekomen. Verder heeft het tenue een vrij eenvoudig design. Het voetbalshirt bevat een ronde hals, de rechterborst bevat een siliconen swoosh van Nike en de linkerborst bevat een siliconen badge van de Noorse voetbalbond, de Norges Fotballforbund (NFF). Het tenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje met daarop de logo's van Nike en de NFF. De kousen zijn volledig blauw.

Zoals alle Nike voetbalshirts zijn de Noorwegen voetbalshirts ook dit seizoen weer uitgerust met de nieuwste performance technologieën van het Amerikaanse sportmerk. De authentic voetbalshirts zijn voorzien van de Nike Dri Fit ADV technologie en de replica voetbalshirts bevatten de Nike Dri Fit technologie. Beide systemen zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De match voetbalshirts vallen alleen wat meer getailleerd, zijn lichter en zijn uitgerust met extra ventilatiezones.

Noorwegen voetbalshirt bestellen

De Nike Noorwegen thuisshirts 2022-2023 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) is het voetbalshirt € 89,95. Er is zowel een versie voor mannen als voor vrouwen beschikbaar. Het match voetbalshirt is voor volwassenen € 139,95. Voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) heeft het nieuwe Noorwegen tenue een prijs van € 69,95. Inclusief de mogelijkheid tot officiële bedrukking!

Bestel het Nike Noorwegen voetbalshirt direct in deze SHOP 

of de officiële NIKE SHOP!

Noorwegen thuisshirt 2022-2023

Noorwegen thuisshirt 2022-2023

Noorwegen thuisshirt 2022-2023