1 april 2020

Nike en Noorse voetbalbond verlengen contract tot 2026

Nike en de Noorse voetbalbond hebben vandaag het contract verlengd tot 2026. Deze functie heeft het Amerikaanse sportmerk sinds 2015 en nu is dit contract dus met zes jaar verlengd. Andere kledingsponsoren in de historie van het nationale elftal waren Umbro (1996-2014), adidas (1992-1996), Hummel (1981-1991) en Le Coq Sportif (1976-1980). In deze deal is ook een belangrijke rol weggelegd voor de Scandinavische retailer Unisportstore. De Deense sportketen wordt gezien als een belangrijke strategische partner om de voetbalcultuur in Noorwegen op een hoger niveau te brengen.

Dit betekent dat de tenues en een brede lijn van andere merchandising van het Noorse elftal beschikbaar zijn bij de retailer. Bovendien verzorgt Unisport de tenues en uitrustingen van alle scheidsrechters in de hoogste vier divisies van Noorwegen. Alle scheidsrechters dragen een scheidsrechtersshirt met het logo van de retailer. 

Uiteraard zijn alle partijen verheugd met de deal. Michael Burk, CEO bij Unisport reageert: ‘’Voetbal is mee dan sport. Voetbal zorgt voor eenheid, verbondenheid en mooie ervaringen. De samenwerking met de Noorse voetbalbond is weer een initiatief in de reis om voetbaldromen waar te maken. Door de deal met de Noorse voetbalbond bevestigen we onze positie in het Noorse voetbal. We kijken dan ook met trots uit naar de komende zes jaar. Het is duidelijk dat de NFF één van de meest innovatieve voetbalbond is. We kijken ernaar uit om hier onderdeel van te zijn.’’

Pål Bjerketvedt, algemeen secretaris bij de Noorse voetbalbond is ook blij met de deal: ‘’De voetbalbond is blij met een wereldwijde partner als Nike. Zeker in deze roerige tijden. Wat betreft het Noorse voetbal zien we de toekomst positief tegemoet. We kijken ernaar uit om voetbal weer alledaags te maken in samenwerking met Nike de komende jaren.’’ Nike, uit monde van Bert Hoyt sluit zich daar bij aan: ‘’’We zijn trots op de contractverlenging met de Noorse voetbalbond en kijken ernaar uit om het nationale elftal ook te zien tijdens belangrijke toernooien. Zowel het mannenelftal als het damesteam hebben fantastische spelers met groot potentieel. We zijn trots dat we onderdel zijn van deze reis en zullen de fans en spelers niet teleurstellen wat betreft de nieuwste merchandising met innovaties.’’

De eerste uitkomst van deze deal zijn het nieuwe Noorwegen thuisshirt en uitshirt, welke medio mei worden gelanceerd door Nike, de NFF en waarschijnlijk dus ook Unisport. 

Bestel je Noorwegen voetbalshirt altijd in deze winkel (inclusief goedkope t-shirts)