1 september 2020

Noorwegen thuisshirt 2020-2021

De Noorse voetbalbond en Nike hebben vandaag de nieuwe Noorwegen voetbalshirts voor 2020-2021. uitgebracht. Wanneer het Noorse voetbalelftal het EK haalt, dan speelt het tijdens Euro 2020 (in 2021) in dit nieuwe tenue. Dan dient het team van bondscoach Matjaž Kek eerst af te rekenen met Servië en ook te winnen van de winnaar van het duel tussen Schotland en Israël. Mochten de Noren zich niet plaatsen voor Euro 2020, dan speelt het team in dit tenue dus alleen de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2022 gedurende 2020-21, inclusief de Nations League wedstrijden.

Noorwegen thuis shirt en tenue 2020-21

Nike is sinds 2015 de kledingsponsor van alle vertegenwoordigende voetbalelftallen van Noorwegen en heeft nog een contract met de Noorse voetbalbond tot 2026. Het Amerikaanse sportmerk is dus ook verantwoordelijk voor het design en de productie van de nieuwe tenues. Het landschap van Noorwegen vormt de inspiratie voor de schoonheid van de nieuwe tenues van het Noorse voetbalelftal. Waar het uitshirt het thema ‘’Ice’’ heeft, heeft het thuisshirt het thema ‘’Fire’’. Met dit thema kan het niet anders dan dat het Noorwegen thuisshirt smeult! Het lijkt erop dat het Noorwegen thuisshirt een vrij basic design heeft, maar niets is minder waar. Het thuisshirt van Noorwegen is namelijk geheel rood en is uitgerust met een v-hals. De achterkant van de hals bevat bovendien een opening. Het enige opvallende detail van het tenue is de zigzag baan aan de zijkanten van het tenue. Deze band in de vorm van een bliksemschicht is onderdeel van het nieuwe template van Nike. Deze zigzag band heeft de kleuren van het kruis uit de vlag van het land. De band bevat namelijk twee witte banen met daartussen een bredere blauwe band. In de hals van het tenue bevindt zich bovendien een driehoek, waarin de vlag van het land verwerkt is. Hierbij prijkt de tekst: “Sterkeresammen” (Samen sterker). De swoosh van Nike staat in het wit op de rechterborst en de linkerborst is voorzien van het embleem van de Noorse voetbalbond, de Norges Fotballforbund (NFF). Het thuistenue van Noorwegen wordt dit jaar weer compleet gemaakt door een blauw voetbalbroekje met aan de zijkanten een diagonale strip, welke als het ware doorloopt vanaf het voetbalshirt.  De broekjes bevatten natuurlijk ook weer de logo's van de voetbalbond en Nike. De kousen zijn rood met net boven het midden ook een zigzagband. 

Uiteraard zijn de Noorwegen voetbalshirts voor 2020-2021 weer voorzien van de Nike Dri Fit technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. We hebben nog een korte reactie van Borussia Dortmund speler en Noorwegen international Erling Haaland: ‘’Ik denk dat we veel jonge spelers hebben die deze tenues op prijs zullen stellen. Het thuisshirt is vrij traditioneel met verschillende speciale accenten. Het uitshirt is erg cool en origineel. We hebben nooit eerder zo’n tenue gehad. Ik kijk er dan ook naar uit beide tenues te dragen.’’  Dit tenue wordt vanaf nu tot maart 2022 gedragen door spelers als Odegaard, Haaland, King, Sorloth, Johansen en andere spelers. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het thuistenue van het Noorse nationale voetbalelftal of check het opvallende Noorwegen uitshirt

Noorwegen voetbalshirt bestellen

Het Noorwegen Nike voetbalshirt voor 2020-2021 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) heeft het tenue een prijs van € 89,95 en voor kinderen (maten 122, 128, 140, 152, 164 en 176) heeft het voetbalshirt een prijs van € 69,95. In deze winkels kun je het tenue van het Noorse voetbalelftal ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer en vind je goedkope Noorwegen voetbalshirts! Directe levering!

Bestel je Noorwegen voetbalshirt altijd in deze SHOP! 

of deze winkel! 

Noorwegen thuisshirt 2020-2021

Noorwegen thuisshirt 2020-2021