8 november 2017

Noord Ierland thuisshirt 2018-2019

Het nieuwe Noord Ierland thuisshirt voor 2018-2019 is ook officieel bekend gemaakt door kledingsponsor adidas en de Noord Ierse voetbalbond. In ditn nieuwe thuisshirt speelt het Noord Ierse voetbalelftal de play-off wedstrijden tegen Zwitserland. Wanneer Noord Ierland als winnaar van deze play-offs uit de bus komt, speelt het in het nieuwe voetbalshirt ook de thuiswedstrijden tijdens het WK van 2018 in Rusland. Bovendien speelt het elftal in dit shirt de wedstrijden in de UEFA Nations League en de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK van 2020. Adidas is ook dit seizoen verantwoordelijk voor het design van de tenues van Noord Ierland. Het Duitse sportmerk vervult deze functie sinds 2012 en beide partijen hebben nog een contract tot 2020. Check hieronder de details van het nieuwe voetbalshirt van Noord Ierland.

Noord Ierland thuis shirt en tenue 2018-2019

Het nieuwe Noord Ierland shirt voor 2018-2019 is geïnspireer door het voetbalshirt van 1982. Noord Ierland speelde in dit shirt tijdens het WK van 1982 in Spanje en behaalde hier de tweede groepsfase (de kwartfinales). Waar het land in de eerste poulefase nog als eerste eindigde in haar poule, eindigden de Noord Ieren in een poule met Frankrijk en Oostenrijk op een laatste plaats, waardoor de halve finale niet werd gehaald. Sterren van het elftal van Noord Ierland destijds waren spelers als Hamilton, Armstrong en Whiteside. Ook in 1986 plaatste het land zich weer voor het WK. Echter de afgelopen dertig jaar is het land niet meer actief geweest op een eindronde van het wereldkampioenschap.

Het nieuwe thuisshirt heeft vrijwel dezelfde stijl als het tenue van 1982. Het shirt is geheel groen en wordt gekenmerkt door de zes, dunne, lichter groene pinstripes over de voorkant van het shirt. Het retro design van het tenue komt ook terug in de v-hals, welke groen is, en de gevouwen witte kraag. De witte accenten komen ook weer terug in de drie adidas strepen aan de zijkanten van het shirt en in de bies aan de onderkant van de mouwen. Het adidas performance logo staat op de rechter borst. Het Duitse sportmerk was overigens ook tijdens het WK van 1982 kledingsponsor van het Noord Ierse voetbalelftal. Deze functie vervulde het merk gedurende de periode 1977-1990 namelijk ook al. De andere borst bevat het logo van de Noord Ierse voetbalbond, Irish Football Association (IFA). Het nieuwe Noord Ierland tenue wordt dit jaar compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje met aan de zijkanten groene adidas strepen. Op de broekjes staan ook de logo's van de voetbalbond en kledingsponsor adidas. De kousen van het nieuwe tenue voor 2018-2019 zijn groen met witte adidas strepen.

Zoals alle tenues van adidas zijn de nieuwe Noord Ierland tenues uitgerust met de adidas Climalite technology, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. Het nieuwe tenue wordt vanaf nu gedragen door spelers als Lafferty, McAuley, Grigg, Davis, Evans en nog meer sterren.

Noord Ierland voetbalshirt kopen

Het nieuwe Noord Ierland voetbalshirt kan je vanaf nu bestellen in de onderstaande online winkel! De prijs van het shirt is voor volwassenen ongeveer € 90,- en voor kinderen € 70,-. In deze shop kan je het tenue laten bedrukken met een eigen naam en nummer of de printing van een van de sterspelers. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt. Wil je andere of goedkopere producten bestellen? Check dan het overzicht met beschikbare producten van het Noord Ierse voetbalelftal hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd! 

Bestel je Noord Ierland voetbalshirt direct in deze officiële SHOP

of scoor goedkope Noord Ierland t-shirts in deze SHOP!