21 maart 2018

Noord Ierland uitshirt 2018-2019

Het nieuwe uitshirt van Noord Ierland is vandaag door adidas bekend gemaakt. De ploeg liep het WK voetbal in Rusland net mis doordat ze in de play-offs werden uitgeschakeld door Zwitserland. Niet alleen tijdens de oefenwedstrijden wordt het nieuwe uitshirt gedragen, ook tijdens de daaropvolgende uitwedstrijden voor de kwalificatie van Euro 2020 zijn de spelers van het nationale team van Noord Ierland te zien in het nieuwe uitshirt. Dan is er ook nog het nieuwe Europese voetbaltoernooi, de Nations League. Tijdens de uitwedstrijden tegen Oostenrijk en Bosnië Herzegovina is dit nieuwe uitshirt ook te zien. De Nations League is een nieuw toernooi van de UEFA, waarbij ook deelname aan Euro 2020 kan worden afgedwongen. Het Noord Ierse voetbal zit op dit moment erg in de lift. Dit is ook te zien aan de 24e plek die de club inneemt op de FIFA wereldranglijst. Benieuwd naar het nieuwe uitshirt van Noord Ierland? Check de details van het shirt hieronder!

Noord Ierland uit shirt en tenue 2018-2019

Het nieuwe uitshirt van Noord Ierland is ontworpen door adidas. Het shirt is gebaseerd op het adidas Condivo 18 template. Dit template is ontworpen voor de WK shirts die adidas ontworpen heeft.

Het nieuwe uitshirt van Noord Ierland is lichtblauw van kleur. Op de schouders zijn de drie bekende adidas strepen terug te vinden. Deze strepen zijn donkerblauw van kleur. Deze donkerblauwe kleur komt ook terug in een stijlvolle rand die langs de ronde hals loopt. Het adidas logo op der rechterkant van de borst van het shirt is ook donkerblauw. Op de linkerkant van de borst van het shirt prijkt het logo van de Noord Ierse voetbalbond. Het nationale voetbalelftal van Noord Ierland is niet altijd op het niveau geweest waar zij nu op zitten. Het land speelde op 18 februari 1882 haar eerste interland. Deze wedstrijd eindigde in een 0-13 Nederlaag tegen Engeland. Sinds de eerste interland van Noord Ierland heeft het land vier keer op een eindtoernooi gestaan. Drie keer heeft het land meegedaan aan het Wereldkampioenschap voetbal. De beste prestatie van het land was de kwartfinale in 1958. Ook aan het Europees kampioenschap heeft het land één keer meegedaan. Dit was in 2016. Het land werd toen in de achtste finale uitgeschakeld door stuntploeg Wales. Ondanks dat het land dus niet verder kwam dan de achtste finale, kwam de meest besproken speler van het toernooi wel uit Noord Ierland. Want Will Grigg was on fire! En dat hebben we geweten ook! Dat Wil Grigg de meeste besproken speler van het Europees kampioenschap was, was overigens bijzonder Hij heeft namelijk geen minuut gespeeld op het toernooi. Net zoals bij ieder shirt van adidas wordt ook bij het nieuwe uitshirt van Noord Ierland gebruik gemaakt van de adidas Climalite technology. Deze technologie zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer tijdens de wedstrijden zodat de spelers optimaal kunnen presteren tijdens de interlands. Het tenue wordt gecompleteerd door een donkerblauwe broek en lichtblauwe voetbalkousen.

Tijdens de oefenwedstrijd tegen Zuid-Korea op 24 maart wordt het uitshirt voor het eerst gedragen door het Europese land. Dit shirt wordt gedurende twee jaar door het nationale elftal gedragen. Check ook het nieuwe Noord Ierland thuisshirt voor 2018-2019. 

Noord Ierland voetbalshirt bestellen

De nieuwe voetbalshirts van Noord Ierland zijn vanaf eind maart te bestellen in de onderstaande online webshop. Dan is zowel mogelijk om voor kinderen (in de maten 128, 140, 152, 164, 176) als ook voor volwassenen (in de maten S, M, L, XL, XXL) het shirt te bestellen. Voor kinderen kost het shirt € 70,- en voor volwassenen kost het shirt € 85,-. Het is ook mogelijk om het shirt van Noord Ierland te bedrukken met je eigen naam en rugnummer, of met de naam en nummer van één van de topspelers van de topspelers van Noord Ierland. Het is ook mogelijk om in de onderstaande winkel andere fan merchandise te bestellen van het land. Directe levering gegarandeerd!

In DEZE ONLINE WINKEL scoor jij je eigen Noord Ierland voetbalshirts!