15 november 2016

COPA eert George Best met 3 nieuwe retro voetbalshirts

Na de lancering van een unieke Internazionale retro collectie heeft COPA Football weer een nieuwe collectie gelanceerd, welke geheel in het teken staat van voormalig topspeler George Best. De nieuwe klassieke retro shirts zijn een eerbetoon aan de roemrijke voetbalcarrière van George Best en de unieke teams waarvoor hij speelde. Zo is er een Manchester United retro shirt met lange mouwen met achterop natuurlijk rugnummer 7. Ook het Noord-Ierland shirt, gebaseerd op het shirt uit 1977, heeft een nummer 7 op de achterkant. In het seizoen 1977-1978 speelde Best voor L.A. Aztecs en natuurlijk mag dit shirt niet ontbreken in deze retro collectie. De collectie is ontworpen door COPA Lab Design onder officiele licentie van Best Promotions LLP. We bespreken hieronder de drie nieuwe George Best retro shirts!

Nu al enthousiast over de nieuwe George Best retro shirts van COPA. Scoor ze exclusief in deze shop!

Manchester United retro shirt George Best

George Best werd op 22 mei 1946 in Belfast geboren en werd bekend als één van de beste voetballers ooit. Zowel op als naast het voetbalveld was Best onnavolgbaar. Best hield er een roemruchte levenstijl op na met veel drank, veel vrouwen en veel snelle auto's. In de jeugd kwam George Best uit voor Cregagh Boys' Club. Vanaf het seizoen 1963-1964 speelde hij voor het eerst in het shirt van Manchester United. Vanaf het tweede seizoen werd Best onmisbaar voor de club. Met Man Utd won Best onder andere twee keer de Engelse titel en in 1968 de Europacup I. De finale tegen Benfica werd met 4-1 gewonnen en Best scoorde hierin eenmaal. Tussen 1964 en 1972 speelde George Best 313 wedstrijden en wist daarin 128 keer te scoren.


George -best -manchester -united -retro -shirt
COPA heeft het Manchester United retro shirt in de collectie welke gebaseerd is op het shirt uit de jaren '70. Uiteraard heeft dit voetbalshirt een witte rugnummer 7 op de achterkant. De flankspeler staat bij Manchester United bekend als één van de beste nummer 7 die er ooit heeft gespeeld. Het Man Utd shirt heeft verder lange mouwen een een grote witte kraag. Ook de biesjes zijn wit. Klik hier om het George Best Manchester United shirt met nummer 7 te bestellen.

Los Angeles Aztecs George Best retro shirt 1977-1978

Na zijn periode bij Manchester United speelde George Best voor verschillende teams zoals Jewish Guild, Dunstable Town, Stockport County, Cork Celtic, Los Angeles Aztecs, Fulham, Fort Lauderdale Strikers, Hibernian, San Jose Earthquakes, Sea Bee, Hong Kong Randers, Bournemouth, Brisbane Lions, Osborn Park Galeb, Nuneaton Borouhg en Tobermore United. Ook van zijn periode bij de LA Aztecs heeft COPA een retro shirt gelanceerd. In de jaren '70 en '80 vertrokken er veel topspelers zoals Pelé en Beckenbauer naar de NASL. Best zou in totaal 3 seizoenen zijn kunsten tonen aan de westkust van Amerika. Dit George Best LA Aztecs retro shirt is gebaseerd op het shirt uit het seizoen 1977-1978. Voor de Aztecs zou hij dit seizoen 12 keer scoren in 32 wedstrijden. Daarmee werd hij de beste middenvelder in de Amerikaanse competitie. Het Los Angeles Aztecs retro shirt is overwegend wit met enkele oranje en zwarte details. Het shirt bevat een oranje nummer 11 op de linkerborst, de linkermouw en op de rug. Op de rug is boven het nummer de naam BEST in een zwart vlak aangebracht. De voorkant van het shirt is voorzien van de naam Aztecs. De v-hals en de grote kraag bevatten een oranje en een zwarte streep. Deze is ook terug te vinden op de biesjes. Klik hier om het LA Aztecs via sportus.nl te bestellen.

La -aztecs -george -best -retro -shirt -1977-1978

 Noord Ierland retro shirt George Best

De Noord-Ier George Best kwam ook voor zijn land uit. Mede door blessures en zijn leefstijl heeft Best maar 37 interlands gespeeld voor Noord-Ierland. Hierin wist George 9 goals te maken. Het groene Noord Ierland retro shirt is gebaseerd op het shirt uit 1977. Op de achterkant een witte rugnummer 7. Verder heeft dit shirt een groene v-hals en een witte kraag. Ook de biesjes zijn wit. De voorkant is voorzien van een Keltische kruis, een belangrijk symbool voor de Noord-Ieren. Klik hier om het George Best Noord-Ierland shirt te bestellen.

Noord -ierland -retro -shirt -george -best