Vanaf het seizoen 2013/2014 zal Nike het stokje overnemen van Umbro en wordt het de nieuwe teamkledingsponsor van Manchester City. Daarmee komt er een einde aan het huwelijk tussen Umbro en City, welke in juni 2009 startte. Volgend seizoen zal Manchester City nog wel in de voetbalshirts en kleding van Umbro te bewonderen zijn. Vanaf het seizoen 2013/2014 verzorgt Nike de voetbalshirts, trainingskleding en andere teamkleding van Manchester City. Dit contract zal in ieder geval tot 2019 duren.

Charlie Denson, manager bij Nike UK, reageert verheugd op de samenwerking: ''Wij zijn trots om de samenwerking tussen City en Nike Inc uit te breiden na het succes met Umbro. Het laat zien dat beide partijen ambities hebben om door te groeien in het voetbal.'' Umbro maakt overigens onderdeel uit van Nike Inc. Ook manager John MacBeath is positief: ''We zijn verheugd dat we onze samenwerking met Nike door deze deal kunnen versterken. Nike heeft een hoge reputatie als sportmerk en staat bekend om hun kwalitatieve R&D, hun grote netwerk en sterke marketing activiteiten. Dit is erg belangrijk voor Manchester City om te groeien.''

Wij zijn allereerst benieuwd hoe de laatste Manchester City voetbalshirts van Umbro voor het seizoen 2012/2013 er uit gaan zien. Daarna zijn wij uiteraard benieuwd hoe de Nike voetbalshirts van City voor het seizoen 2013/2014 er uit gaan zien. Saillant details is dat Manchester City en Manchester United vanaf het seizoen 2013/2014 dezelfde teamkledingsponsor hebben: Nike. Check de voetbalshirts en trainingskleding van Manchester City in de online voetbalshop van Subside Sports.

Koop het hier!

Manchester City Nike 2012/2013