8 februari 2018

Nike lanceert geweldig retro Engeland warming-up shirt voor 2018-2019

Engeland en Nike hebben vandaag ook de nieuwe trainingscollectie voor het WK van 2018 gelanceerd. Onderdeel van deze collectie is ook het nieuwe warming-up shirt, of zoals Nike het noemt, het pre-match top. Dit trainingsshirt dragen de spelers van het Engels elftal tijdens de warming-up ter voorbereiding op de WK 2018 wedstrijden en ter voorbereiding op de wedstrijden in de UEFA Nations Cup en kwalificatiewedstrijden. Met het pre-match top moet een eerste onuitwisbare indruk achter gelaten worden bij de tegenstanders. In de groepsfase nemen ''The Three Lions'' het op tegen België, Panama en Tunesië.

Engeland Nike pre match top 2018-2019

Het nieuwe Engeland warming-up shirt heeft een opvallend design en is bovendien geïnspireerd door een legendarisch shirt uit de historie van het nationale elftal, namelijk het shirt van 1982. In dit voetbalshirt behaalde het Engelse elftal de tweede groepsfase van het toernooi, maar werd hierin tweede, waardoor het niet de halve finales wist te bereiken. Spelers die dit shirt droegen zijn Francis, Robson en Mariner. In 1982 was het Engelse sportmerk Admiral overigens kledingsponsor van het nationale elftal. Het shirt van 1982 is door Nike in een moderner jasje gestoken. Het voetbalshirt is overwegend wit en wordt gekenmerkt door het blauwe en rode vlak over de bovenkant en de borst van het shirt. Deze banen bevatten flitsende, verticale strepen, waardoor het shirt een flitsend design heeft en de spelers direct indruk maken wanneer ze het veld betreden. Verder is de Engeland pre match top voor 2018-2019 geheel wit. Zowel de mouwen als de achterkant van het tenue zijn wit. Daarnaast bevat het shirt een ronde hals. Op de rechter borst prijkt de swoosh van Nike in het wit en de andere borst bevat een geborduurde badge van het logo van de Engelse voetbalbond FA. De achterkant van het shirt is geheel wit. Dan nog even wat technische kenmerken van het nieuwe Engeland shirt. Het shirt is uitgerust met raglanmouwen. Kenmerkend aan deze mouwen is dat deze strak om de armen vallen en perfect meebewegen met de bewegingen van de spelers. De achterzoom van het shirt is iets langer en dit biedt wer wat extra bescherming.

Nike en de FA hebben ook een nieuw trainingsbroekje gelanceerd. Dit broekje is geheel blauw en bevat ook de logo's van de voetbalbond en Nike. Zowel het broekje als de nieuwe warming-up shirts zijn uitgerust met de Nike Dri Fit technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. Deze nieuwe shirts worden vanaf maart 2018 voor het eerst door het nationale elftal gedragen, evenals het nieuwe thuisshirt en uitshirt van Engeland.

Engeland warming-up shirt bestellen

Het nieuwe Engeland warming-up shirt voor 2018-2019 kan je vanaf maart bestellen in de onderstaande online winkels. De prijs van het shirt is voor volwassenen (in de maten S, M, L, XL en XXL) € 55,- en voor kinderen is het shirt € 50,-. Het bijbehorende trainingsbroekje is € 40,-. Wil je andere producten van het nationale elftal van Engeland bestellen? Check dan ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Bestel de nieuwste Engeland trainingskleding in de NIKE SHOP!