Nieuwe Serie A badge 2018-2019 gepresenteerd

Alle Serie A clubs dragen dit seizoen een nieuwe badge op de voetbalshirts voor het seizoen 2018-2019. Deze nieuwe badge is afgelopen week door de Italiaanse voetbalbond, de FIGC (Federazione Italiana Giuoco Calcio), onthuld. Deze badge dragen de clubs op de rechter mouw van de tenues. De nieuwe badge is geheel in stijl van het nieuwe logo van de Italiaanse competitie. Dit nieuwe logo werd vorige week gepresenteerd. Dit logo heeft een update gekregen omdat de verbintenis met sponsor TIM verlengd is. TIM en de Italiaanse voetbalbond hebben een langlopende deal. Ook komend seizoen heeft de Italiaanse competitie weer Serie A TIM als naam.

Serie A TIM badge en logo 2018-2019

Het nieuwe logo heeft een moderner design dan het logo van voorgaande seizoenen. De A, welke de kleuren heeft van de Italiaanse vlag (groen, rood en wit), en ook gouden tinten heeft, staat centraal in het logo. De reden hiervan is dat de naam van de competitie hierdoor nog meer opvalt en zich nog beter onderscheidt. Daarnaast heeft de A een symmetrische vorm. De gouden accenten van het nieuwe Serie A logo refereren aan de warme banden tussen de Italiaanse competitie, de voetbalbond en sponsor TIM. Boven de A staat in het goud het seizoen 2018-2019 en onder de A staat de naam van de competitie (SERIE A). Aan de onderkant van het nieuwe logo prijkt een blauw vlak met daarin het logo van sponsor TIM.

Het restylen van het nieuwe logo is een onderdeel van een nieuw project van de Italiaanse voetbalbond, waarbij alle logo's van de verschillende competities een nieuwe look krijgen. Ook de logo's van de Coppa Italia, de Supercoppa en de Primavera competities hebben een nieuwe en wat modernere look gekregen. Deze nieuwe logo's hebben hetzelfde concept als het nieuwe Serie A logo.

Alle Serie A clubs dragen tijdens het seizoen 2018-2019 deze nieuwe badge op de rechter mouw. Juventus draagt dit seizoen bovendien de bekende Scudetto badge en de Coppa Italia badge. De Scudetto badge is de badge in de vorm van een schild en de kleuren van de Italiaanse vlag. Deze bevat dit jaar ook een gouden rand en wordt altijd gedragen door de kampioen van Italië. Juventus won afgelopen seizoen ook de Italiaanse beker en mag daarom ook de Coppa Italia badge dragen. Dit is een cirkel in de kleuren van de Italiaanse vlag. Beide badges draagt Juventus op de borst van de voetbalshirts.

Voetbalshirt met Serie A badge bestellen

In de onderstaande online SHOP kan je alle Serie A voetbalshirts bedrukken met de officiële Serie A badge. De prijs van deze badge is € 10,- en kan je ook los bestellen! Check alle Serie A shirts in deze winkel

en de nieuwe badge in deze SHOP!