22 mei 2017

New Balance nieuwe kledingsponsor Athletic Bilbao vanaf 2017-2018

New Balance is de nieuwe kledingsponsor van Athetletic Bilbao. Vandaag tekenden beide partijen een contract voor de komende seizoenen. Hiermee vervangt New Balance Nike als kledingsponsor. Nike verzorgde sinds 2013 de tenues en trainingskleding van de La Liga club. In het verleden waren ook adidas (1982-1990 en 1999-2000), Kappa (1990-1999), 100% Athletic (2001-2009) en Umbro (2009-2013) kledingsponsor van ''Los Leones.'' Volgens de Baskische krant El Correo maakt New Balance jaarlijks een bedrag van rondom de € 3 miljoen over aan de Spaanse club van trainer Valverde. Uiteraard hebben we van beide partijen ook nog een reactie.

Voorzitter Josu Urrutia reageert: ''We zijn erg verheugd met een nieuw hoofdstuk voor onze club, waarin we voor de opgave staan om onze filosofie te verdedigen, maar ook verder te kijken met de manier waarop we voetballen. We hebben het gevoel dat New Balance een deel van de historie van de club wordt en we kijken er naar uit samen verschillende uitdagingen aan te gaan.'' Richard Wright van New Balance haakt hier op in: ''We zijn verheugd dat Athletic Bilbao ons portfolio komt versterken en kijken ernaar uit om nauw met deze grote club met fantastische tradities samen te werken. De nieuwe shirts worden gebaseerd op shirts uit het verleden, maar bevatten daarnaast de nieuwste innovaties. We kijken ernaar uit de nieuwe voetbalshirts voor 2017-2018 snel te presenteren.''

Momenteel is New Balance in Spanje kledingsponsor van Sevilla en is het merk bovendien kledingsponsor van clubs als Liverpool, Celtic en FC porto. Tot zover het nieuws vanuit Spanje. Zodra de shirts officieel worden gelanceerd, hebben we weer nieuws! Vanaf dan kan je het shirt scoren in deze SHOP!