Het Nederlands Elftal trainingspak

We krijgen vaker vragen over het Nederlands Elftal trainingspak! Welke trainingspak draagt het Nederlands Elftal momenteel? In welke maten is het pak beschikbaar? Waarom heeft Nederland verschillende trainingspakken? Welk trainingspak wordt wanneer gedragen? In dit artikel proberen we alle antwoorden te geven op jullie vragen over het Nederlands Elftal trainingspak en natuurlijk ook waar je het officiële trainingspak kunt bestellen. Nike is sinds 1996 de kledingproducent van alle kleding waarin we Oranje zien en dus ook verantwoordelijk voor het design en de productie van alle pakken waarover we het in dit blog hebben.

Direct een Nederlands Elftal trainingspak kopen? 

Nederlands Elftal Nike trainingspak | Het pak waarin getraind wordt

Het trainingspak waarin we het Nederlands Elftal het vaakst zien is het trainingspak waarin de spelers van bondscoach Koeman ook daadwerkelijk trainen. Dit pak wordt bovendien gedragen tijdens de warming ter voorbereiding op de interlands. Dit trainingspak bestaat uit een trainingstrui en een trainingsbroek. Dit jaar is het Nederlands Elftal Nike trainingspak 2020-2021 geheel zwart met blauwe details. Zo is de leeuw van het KNVB embleem op de linkerborst blauw en bevindt er ook een blauwe taping aan de binnenkant van de hals. Ook de taping rondom de mouwen van het trainingspak is blauw. In deze diagonale taping, dat dit jaar onderdeel is van een nieuw template van Nike, zijn de letters van de KNVB verwerkt. Een ander kenmerk van de training top van het Nederlands Elftal is dat het Nike logo niet meer op de rechterborst staat, de swoosh is namelijk verplaatst naar de mouwen. Deze bevindt zich boven de blauwe taping. De trainingstrui van het Nederlands Elftal bevat verder een hoge hals met een rits tot de borst en op het midden van de borst staat het logo van sponsor ING. Dit pak wordt compleet gemaakt door een zwarte trainingsbroek met ook weer een diagonale blauwe band en een blauw Nike & KNVB logo. De broek heeft een tapered fit. Dit houdt in dat de Nederlands Elftal trainingsbroek strak om de kuiten en enkels valt. Daarnaast is deze trainingsbroek uitgerust met twee zakken aan de zijkanten. Het Nederlands Elftal trainingspak waarover we het hebben wordt door Oranje gedragen tijdens de het EK van 2020 en ook in de voorbereiding op andere interlands in de periode 2020-2021 (WK kwalificatie & Nations League). Dit trainingspak kun je voor kinderen bestellen in de maten 122-134, 134-146, 146-158 en 158-170. Voor volwassenen is dit trainingspak beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL. De trainingstrui en de trainingsbroek zijn voor kinderen € 54,95 en voor volwassenen zijn beide items € 64,95.

Nederlands Elftal trainingspak 2020-2021

Nederlands Elftal Nike tech fleece joggingspak | Het presentatiepak

Dit is echter niet het enige trainingspak van Oranje. Dit jaar heeft Nike namelijk ook een zogenaamde tech fleece trainingspak of joggingspak uitgebracht. Dit Nike tech fleece pak wordt door de spelers van het Nederlands Elftal dit seizoen met name gebruikt als presentatiepak. Dit Nederlands Elftal pak van Nike wordt gedragen wanneer de selectie van Oranje naar de interlands reist, tijdens het verblijf in het hotel of na afloop van de wedstrijden. Het Nike tech fleece pak is bij uitstek om een pak om in te chillen. Hoe dit komt? Zowel het vest als de joggingsbroek is gemaakt van een combinatie van katoen (69%) en polyester (31%). Deze combinatie vormt een super zacht fleece materiaal, wat je ook nog eens warm houdt. Bovendien zit het heerlijk! Het mag dan ook niet genoemd worden dat Nike dit jaar voor het eerst een Nike tech fleece pak voor het Nederlands Elftal heeft uitgebracht. En ook dit pak is geheel zwart. In tegenstelling tot het trainingspak (waarin de spelers) trainen zijn de logo’s op dit trainingspak oranje. Op het presentatiepak van het Nederlands Elftal staat de swoosh van Nike wel op de linkerborst. Het vest van dit pak is verder uitgerust met een capuchon. Een speciaal kenmerk van dit vest is overigens de v-baan op het midden. Dit is een verwijzing naar de heritage van Nike en met name naar de windrunners. De windrunner heeft namelijk een speciaal plekje in het assortiment van Nike. In 1978 was de windrunner het eerste kledingitem van het Amerikaanse sportmerk en sindsdien bevatten de windjacks en de jacks van de Nike tech fleece pakken een v-baan over de borst. De joggingsbroek van dit pak is ook geheel zwart met oranje logo’s. Ook dit pak kun je voor kinderen en voor volwassenen kopen. Het Nike Nederlands Elftal tech fleece trainingspak is wel wat duurder dan het trainingspak waarin ook getraind wordt. Het is wel beschikbaar in dezelfde maten als het andere pak. Het vest is voor volwassenen € 120,- en voor kinderen € 90,-. De broek is voor volwassenen € 100,- en voor kinderen € 70,-.

Nederlands Elftal tech fleece joggingspak 2020-21

Nederlands Elftal trainingspak met trainingsjack

Nike heeft ook nog een ander trainingspak voor het Nederlands Elftal gelanceerd. Dit is vrijwel hetzelfde trainingspak als het pak waarin de spelers trainen. Het enige verschil met deze pakken is dat dit trainingspak uit een trainingsjack en trainingsbroek bestaat. Verder heeft het pak dezelfde kenmerken als het trainingspak waarin Oranje ook traint. Een ander verschil met dit trainingspak is dat je het trainingsjack en de trainingsbroek niet los kunt bestellen. Dit pak is alleen als set beschikbaar. Het Nederlands Elftal trainingspak met trainingsjack is beschikbaar in de volgende kindermaten (122-134, 134-146, 146-158 en 158-170) en de volgende maten voor volwassenen: S, M, L, XL en XXL. Voor volwassenen heeft dit trainingspak een prijs van € 119,95 en voor kinderen is dit pak € 99,95. Het trainingspak met trainingsjack wordt overigens vrijwel niet door de spelers gedragen. Deze dragen het trainingspak met trainingstrui.

Nederlands Elftal anthem trainingsjack | Het jack dat Oranje draagt tijdens het Wilhelmus

Een laatste optie is het Nederlands Elftal trainingspak zelf samen te stellen. De spelers van Oranje dragen namelijk tijdens de opkomst op het veld en het afspelen van het Wilhelmus voorafgaande aan de interlands een speciaal trainingsjack. Dit jack wordt door Nike ook het wel het Nederlands Elftal anthem jack genoemd en wordt puur en alleen in de eerste minuten voor de wedstrijd gedragen en soms ook na afloop van de wedstrijden, wanneer de spelers de pers te woord staan. Ook dit seizoen zijn er weer twee verschillende anthem trainingsjacks door Nike uitgebracht. Het oranje Nederlands Elftal trainingsjack wordt gedragen in de voorbereiding op de thuiswedstrijden en het zwarte trainingsjack wordt gedragen in de voorbereiding op de uitwedstrijden. Beide jacks hebben een brede band met daarin een speciale print van ruiten, geïnspireerd door de print op het Nederlands Elftal thuisshirt. Het anthem trainingsjack kun je perfect combineren met de trainingsbroek waarin het Nederlands Elftal ook traint. Het Nederlands Elftal jack heeft voor volwassenen een prijs van € 84,95 en voor kinderen is het trainingsjack € 69,95!

Tot zover het overzicht van alle Nederlands Elftal trainingspakken van Nike voor de periode 2020-2021. We hopen hiermee alle vragen over de trainingspakken beantwoord te hebben. Mocht je toch nog vragen hebben over een Nederlands Elftal pak, stuur ons gerust een e-mail. Wil je direct één van de nieuwe trainingspakken van het Nederlands Elftal bestellen? Dat kan in de onderstaande winkels al vanaf een prijs van € 99,95! Directe levering gegarandeerd!

Bestellen bij 
Voetbalshop 
vanaf
€ 99,95 
Bestellen bij 
Voetbaldirect 
vanaf
€ 99.95 
 Bestellen bij 
Unisportstore.NL 
vanaf
€ 99.95

Nederlands Elftal trainingsjack 2020-2021