4 september 2020

Nederlands Elftal trainingspak 2020-2021

Het Nederlands Elftal trainingspak 2020-2021 is nu ook officieel gepresenteerd door de KNVB en kledingsponsor Nike. Dit betreft het pak waarin het keurkorps van bondscoach Dwight Lodeweges traint ter voorbereiding op de Nations League wedstrijden, de WK kwalificatiewedstrijden en de Euro 2020 wedstrijden in de periode 2020-2021. Ook deze jaargang is Nike weer verantwoordelijk voor het design en de productie van het Nederlands Elftal trainingspak. Het Amerikaanse sportmerk is sinds 1996 kledingsponsor en het contract met de KNVB loopt nog tot 2026. Het pak bestaat opnieuw uit een training top en een trainingsbroek. 

Nederlands Elftal trainingstrui en trainingsbroek 2020-2021

Het Nederlands Elftal EK 2020 trainingspak is in twee verschillende kleuren beschikbaar, namelijk in het zwart en blauw. Omdat de zwarte versie vooral door de spelers gedragen wordt, bespreken we deze versie van het nieuwe trainingspak. Het pak van Oranje bestaat opnieuw uit een trainingstrui en een trainingsbroek, welke beiden zijn gebaseerd op het nieuwe Vapor template van Nike. Dit nieuwe template komt vooral tot uiting in de Nederlands Elftal 2020 trainingstrui. Deze is zwart met blauwe accenten. Zo bevatten de mouwen een diagonale, blauwe band. In deze band zijn de initialen van de voetbalbond (KNVB) verwerkt. Ook het logo van de KNVB op de linkerborst is een combinatie van blauw en zwart. Een ander kenmerk van het nieuwe template is de verplaatsing van de swoosh. Het logo van Nike staat namelijk niet meer op de rechterborst, maar is verplaatst naar beide mouwen. Het Amerikaanse sportmerk heeft de mouwen van de trui bovendien uitgerust met een print van door elkaar lopende strepen op de mouwen. Deze strepen hebben wat weg van vingerafdrukken en symboliseren het DNA van de Nederlanders. De top heeft verder de gebruikelijke kenmerken. Zo bevat de top een hoge hals met een rits tot de borst. De mouwen van de training top bevatten aan de onderkant duimgaten, waardoor de sweater nog strakker om het lichaam valt. Verder prijkt het logo van sponsor ING op het midden van de Nederland sweater.

Het Nederlands Elftal trainingspak voor Euro 2020 wordt compleet gemaakt door een zwarte trainingsbroek met ook weer blauwe accenten. Net boven de knieën bevindt zich dezelfde diagonale band als die op de mouwen van de trainingstrui. Hierboven staan de logo's van Nike en de KNVB. De zijkanten van de Nederlands Elftal trainingsbroek bevatten ook de print van strepen. Verder heeft de broek dezelfde functionele kenmerken als we gewend zijn van de trainingsbroeken van Nike. De onderkant van de Oranje trainingsbroek bevat enkelritsen, zodat je deze nog makkelijker aan en uit kunt doen over je sneakers. De bovenkant van de broek bevat een tailleband, waarmee de fit versteld kan worden. Bovendien is de broek aan de zijkanten uitgerust met twee zakken. Een ander kenmerk van de trainingsbroeken van Nike is de tapered fit. Dit houdt in dat de broek met name strak valt rondom de kuiten en enkels. Uiteraard bevatten de pakken ook weer de Dri Fit technologie van Nike, waardoor dit Nederlands Elftal trainingspak perfect is om casual te dragen, maar ook om in te sporten.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het Nederlands Elftal Nike trainingspak 2020-21, welke vanaf nu tot maart 2022 wordt het gedragen door spelers als Virgil van Dijk, Memphis, Frenkie de Jong, de Ligt, Wijnaldum, Blind en andere sterspelers.

Nederlands Elftal trainingspak bestellen

Het Nederlands Elftal EK 2020 trainingspak kun je vanaf nu bestellen. De training top en trainingsbroek van Nederland kun je los van elkaar bestellen. De prijs van de top is € 64,95 voor volwassenen en € 54,95 voor kinderen. Dezelfde prijs wordt gehanteerd voor de trainingsbroek. Het pak is ook beschikbaar in een versie met trainingsjack. Deze is € 99,95 in kindermaten en € 119,95 voor volwassenen. Het trainingspak is beschikbaar in de maten 122, 128, 140, 152, 164, 176, XS, S, M, L, XL en XXL. Check ook andere nieuwe Nederlands Elftal trainingskleding in de onderstaande winkels!

Bestel het Nederlands Elftal pak altijd in deze winkel

of deze winkel! 

of de officiële NIKE SHOP

Nederlands Elftal trainingstrui 2020

Nederlands Elftal trainingsbroek 2020-2021