1 november 2013

Napoli retroshirt 1989

Het huidige Napoli, gecoacht door de Spanjaard Benitez, wordt vooral gekenmerkt door sterren als Hamsik, Hiquain, Insigne, Albiol en Reina. Napoli neemt dit seizoen op moment van schrijven de 2e plek in de Italiaanse competitie in. De resultaten uit voorgaande jaren worden dus doorgezet. 5 punten is de voorsprong van AS Roma op Napoli. Ook is Napoli actief in het miljoenenbal, de Champions League. Maar.... Napoli is niet alleen de club die de laatste jaren steeds meer populariteit aan het winnen is in Europa. Napoli is ook de club waar in onze ogen de beste voetballer aller tijden voor uit kwam. Het gaat hier natuurlijk over maar een iemand, Diego Armando Maradona.

De jaren '80 gelden vooralsnog als de succesvolste periode van de club uit Napels. Nimmer werden de prestaties uit deze periode overtroffen. De opmars van Napoli werd in de jaren '70 al ingezet. In deze jaren werd de halve finale van de toenmalige Europa Cup 2 al bereikt. De jaren'70 werden afgesloten met een 6e plaats in de competitie. De stijgende lijn van Napoli werd doorgezet in de jaren '80. Het duurde echter tot de komst van Pluisje, voordat Napoli op de wereldkaart gezet werd. Maradona is begin jaren '80 nog actief voor Barcelona. In 1984 toont Napoli zich uiterst slagvaardig en contracteert hem. Met zijn 23 jaar beschikt hij dan al over ruime ervaring met een kleine 200 wedstrijden in de benen. Dit terwijl de beste jaren van de Argentijn nog moeten gaan komen.... Het begin van Maradona en zijn team is stroef. Napoli eindigt in '85 slechts als 8e en in '86 als 3e. De hoop dat Maradona en zijn team nieuwe successen naar Napoli zouden gaan brengen lijkt vervlogen. Gelukkig is niets minder waar. In 86/87 slaat de club uit Napels toe. Napoli pakt de titel en ook nog eens de beker. Napoli wordt de eerste zuid Italiaanse club die de titel grijpt. De scudetto is een feit. Wie denkt dat het voor Napoli hierbij blijft heeft het mis. In de Champions League wil het niet direct lukken, maar in de UEFA Cup heerst Napoli. Mede door het uitstekende spel van Maradona, als spil van het MaGiCa middelveld, wint het haar eerste Europese prijs in 1989. Na overwinningen op topclubs als Juventus en Bayern Munchen is Stuttgart het volgende slachtoffer. Over 2 wedstrijden is Napoli de sterkste mede door goals van Maradona. Het succes gaat ook het seizoen erop door. Napoli wint weer de Italiaanse competitie. In 1991 wint Napoli nog de Super Cup door een recordwinst op Juventus, 5-1. Het verdere verloop van de jaren '90 behoeft geen informatie. De resultaten van beiden grootheden, Napoli en Maradona, stortten in.

De voetbalshirts in de jaren '80 zijn natuurlijk legendarisch. Het lichtblauw van het shirt is schitterend. In de jaren '80 versiert Mars het shirt als hoofdsponsor. De prestaties van Napoli verdienen natuurlijk een retroshirt. Ook Retake heeft een retroshirt van Napoli ontworpen. Dit retroshirt is vanzelfsprekend verkrijgbaar in de sportfashion shop van SPORTUS.NL. Het shirt is ook verkrijgbaar inclusief retro bedrukking van toenmalig superster Maradona.

Koop het hier... en geef hieronder net als ons je mening over dit retroshirt!

Napoli Mars Retro Shirt 1989 (1)

Maradona