13 april 2018

Nacional derde shirt 2018-2019

Vandaag is het nieuwe 3e shirt van Nacional gelanceerd. Nacional is de eerste Zuid-Amerikaanse ploeg die is opgericht door de lokale bevolking. Dat wil zeggen door geboren Uruguayanen. De club is gevestigd in de hoofdstad van Uruguay, Montevideo. Nacional is uitgegroeid tot de topclub van Uruguay. Op dit moment bezet de club echter de tweede plaats op de ranglijst in de Primera División Uruguaya. De club van trainer Martin Lasarte doet er alles aan om de eerste plek in de competitie weer terug te pakken en op dit moment is het gat met de koploper nog maar 1 punt. Dat Nacional een grote ploeg in Zuid-Amerika is blijkt ook wel uit het feit dat Nacional al 21 (!) internationale prijzen heeft gewonnen. Ben jij benieuwd naar het nieuwe 3e shirt van Nacional? Check de details hieronder!

Nacional 3e shirt en tenue 2018-2019

Nacional heeft het 3e wedstrijdshirt voor het seizoen 2018-2019 vandaag officieel gelanceerd. Wat meteen opvalt, is dat niet kledingsponsor Umbro maar een fan verantwoordelijk is voor het design. Meerdere fans hadden een ontwerp ingestuurd en hieruit mochten alle fans stemmen wat hun favoriete shirt was. Winnaar van deze verkiezing was een grote fan van de club namelijk Ignacio Barquet. Het is natuurlijk een grote eer om het shirt te mogen ontwerpen van je favoriete voetbalclub. Zeker wanneer deze voetbalclub de 49 voudig (!) landskampioen is. Het shirt is overigens wel gebaseerd op de elegante stijl waar het Engelse kledingmerk Umbro om bekend staat. De basiskleur van het 3e shirt van Nacional is navy. De hals is rond met een extra knopenkraag. De kraag heeft een rode kleur Door de rode en navy (blauwe) kleur zijn de clubkleuren van Nacional in het shirt verwerkt. Ook de biezen aan de onderkant van de mouwen en de onderkant van het shirt hebben een rode rand. Op de rechterkant van de borst is het logo van Umbro te zien. Het Engelse sportmerk is al de kledingsponsor van Nacional sinds 2014. Op de rechterkant van het shirt staat het logo van de club. Het bijzondere van het logo is dat er verder geen vermeldingen van prijzen rond het logo te vinden zijn. Dit is gek voor een ploeg die zoveel prijzen gewonnen heeft. Het landskampioenschap werd 49 keer gewonnen en de club heeft ook al drie keer de Copa Libertadores gewonnen. Dit is de Champions League van Zuid-Amerika. Na deze winst mag een ploeg meedoen aan het WK voor clubteams. Ook deze prijs werd drie keer gewonnen door Nacional. Net zoals bij veel andere Zuid-Amerikaanse voetbalclubs zijn de sponsors overal op het shirt te vinden. Op de buik van het shirt staat de hoofdsponsor. Bij Nacional gaat het om Ántel. Op de achterkant van het shirt staat Nissan als sponsor en ook op de mouwen van het shirt zijn nog verschillende sponsors te vinden. Op het shirt is ook nog een slogan te vinden. Aan de rechteronderkant staat namelijk’’ First Criollo team of America.’’ Deze slogan gaat over Jose Gervasio Artigas. Dit was een militair en zijn uniform is de belangrijkste inspiratiebron van dit shirt. Het tenue van Nacional wordt gecompleteerd door een navy blauwe broek en navy blauwe kousen met rode accenten.

Nacional voetbalshirt bestellen

Het nieuwe 3e shirt van Nacional is op dit moment alleen te koop in de fanshop van de club. Het is in de onderstaande winkel wel mogelijk om andere voetbalshirts van verschillende Zuid-Amerikaanse voetbalclubs te bestellen. Bij al deze shirts heeft u ook de mogelijkheid het shirt te laten bedrukken met je eigen naam en nummer, of met de naam en nummer van je favoriete spelers. Directe levering gegarandeerd!

Bestel je Zuid-Amerikaanse voetbalshirts in DEZE WEBSHOP!