Club Nacional WK 1930 special edition voetbalshirt

De Uruguyaanse voetbalclub Nacional heeft in samenwerking met kledingsponsor Umbro een special edition voetbalshirt gelanceerd. Het voetbalshirt is namelijk een ode aan de eerste WK wedstrijd ooit. Deze wedstrijd vond precies 90 jaar geleden plaats in het oude stadion van de club, het Gran Parque Central in Montevideo. De Verenigde Staten nam het in deze wedstrijd op tegen België en won deze wedstrijd met 3-0. In dit nieuwe tenue speelt Nacional dit jaar een aantal uitwedstrijden.

Het Nacional special edition voetbalshirt 2020 is geheel rood en bevat een speciaal geweven motief op de body van het tenue, geïnspireerd door de vorm van het voormalige stadion van de club. De mouwen van het voetbalshirt zijn wit en bevatten aan de onderkant een brede donkerblauwe band met daaronder een dunnere rode band. Bovendien bevat het tenue een ronde hals met een kleine opening met een donkerblauwe binnenvoering. De binnenkant van de hals is uitgerust met een tekst: "Julio 1930 - Gran Parque Central." Ook een tag aan de onderkant van het voetbalshirt verwijst naar de eerste WK wedstrijd ooit. Op de rechterborst prijkt het logo van kledingsponsor Umbro en de linkerborst is uitgerust met het logo van Club Nacional de Football. Het tenue bevat ook verschillende sponsoren. Op het midden van het voetbalshirt prijkt sponsor Ántel en op de mouwen staan de logo's van Turil en BBVA. In de nek op de achterkant van het tenue prijkt bovendien een logo, welke verwijst naar het WK van 1930. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de special edition voetbalshirts van Club Nacional de Football, welke vanaf nu gedragen worden door spelers als Bergessio, Rodriguez, Amaral, Barrientos, Neves en andere sterspelers.

De Club Nacional voetbalshirts kun je alleen bestellen in de clubshop van de club uit Uruguay. Ben je op zoek naar een goedkoop t-shirt of een hoodie van de club? Deze bestel je al vanaf € 24,95 in deze winkel! 

Nacional voetbalshirt special edition