Club Nacional voetbalshirts 2019-2020

Club Nacional de Football, de voormalige club van Luis Suarez, heeft in samenwerking met kledingsponsor Umbro het nieuwe thuisshirt voor 2019-2020 gelanceerd. In dit tenue speelt de club uit Montevideo de wedstrijden in de Uruguyaanse Primera Division gedurende 2019-2020 in het Estadio Gran Parque Central.



Het nieuwe voetbalshirt van Club Nacional is een ode aan het nationale elftal van Uruguay. Het tenue is namelijk een verwijzing naar de eerste overwinning van het nationale elftal van Uruguay op vreemde bodem. Op 13 september 1903 speelde Uruguay haar eerste uitwedstrijd tegen Argentinië en deze wedstrijd werd winnend afgesloten. Bij het Uruguayaanse voetbalelftal speelden toen alleen maar spelers van Nacional. Het nieuwe Nacional tenue is dan ook geheel lichtblauw en bevat een all-over print van de dubbele diamant van het logo van kledingsponsor Umbro. De all-over print is bovendien een ode aan de werken van de Charrua. Dit was een indianenstam die in het zuidelijke gedeelte van Zuid-Amerika woonden, onder andere in een deel van Uruguay. Het logo van het van origine Engelse sportmerk Umbro staat op de rechterborst in het rood en de bies aan de onderkant van de mouwen is een combinatie van rood, wit en blauw. Dit zijn de clubkleuren van Club Nacional. Het nieuwe voetbalshirt van de club uit Zuid Amerika bevat verder een ronde hals met aan de achterkant ook een rood/wit/blauwe band. De linkerborst bevat het logo van de club en sponsor Antel versiert het midden van het tenue. De onderkant van het tenue bevat bovendien het logo dat de club had in 1903. Het tenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje en witte kousen met lichtblauwe details.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe Club Nacional tenues, die vanaf nu gedragen worden door spelers als Bergessio, Fernández, Carvalho, Corujo en nog meer sterspelers. Helaas kun je dit tenue alleen bestellen in de clubshop van de club uit Uruguay. Ben je op zoek naar een ander voetbalshirt van een club uit Uruguay? Check het dan in deze winkel!