12 februari 2018

Montreal Impact thuisshirt 2018-2019

In tegenstelling tot vele teams in de Major League Soccer wordt er door Montreal Impact dit jaar geen nieuw tenue gelanceerd. Adidas heeft het huidige thuistenue van de club wel aangepast. Dat adidas deze aanpassingen aan het shirt heeft gedaan, is niet bijzonder. Adidas is namelijk minimaal tot het jaar 2024 kledingsponsor van alle clubs in de Major League Soccer. Het thuistenue van 2016 is zodanig vernieuwd, dat het 25-jarig bestaan van de club goed naar voren komt. Montreal Impact viert dit jaar het 25-jarig jubileum van de club. De club uit Canada speelt haar thuiswedstrijden in het Saputo Stadium. Dit stadion biedt plaats aan ongeveer 13.000 supporters. Samen met deze supporters wil de club er dit jaar een groot feest van maken! Nieuwsgierig naar de verandering op het shirt van Montreal Impact? Check ze hieronder!

Montreal Impact jubileum shirt 2018

Montreal Impact speelt ook komend seizoen in het bekende thuistenue van 2016-2017. Dit shirt wordt gekenmerkt door de blauw/zwarte kleur. Deze kleurencombinatie wordt gebruikt in verticale banen over het shirt. Verder zijn er enkele details op het shirt te vinden om het jubileum van de club te vieren. In het shirt zijn enkele zilveren accenten te vinden. Deze zilveren kleur staat symbool voor het zilveren jubileum. Op het shirt zijn enkele hele dunne zilveren lijnen te vinden. Deze lijnen lopen over de blauwe verticale banen van het shirt. De club heeft in het 25-jarig bestaan éénmaal het landskampioenschap gevierd. Dit was in het jaar 2008. Het ging hier wel om het Canadees landskampioenschap. Dit was een toernooi tussen 3 ploegen: Montreal Impact, Toronto FC en de Vancouver Whitecaps. In 2011 gaf de club aan graag te gaan deelnemen aan de MLS. Een jaar later, in 2012, was dit mogelijk en kwam Montreal Impact voor het eerst in de MLS uit. Omdat de club uitkomt in de Major League Soccer is op de linkerkant van de borst het logo van adidas te vinden en aan de rechterkant staat het logo van de club. In het midden van het shirt staat ook een logo. Dit logo staat hier om te vieren dat de club 25 jaar bestaat. Het getal 25 is te zien in zilveren letters. Natuurlijk mogen ook op dit shirt de drie bekende adidas strepen niet ontbreken. Deze strepen zijn in het zwart aan de zijkant van het shirt te zien. Op de mouw van het shirt is de badge van de MLS te vinden, deze is in de blauw/witte kleur. Dit staat voor de clubkleuren van Montreal Impact. De shirtsponsor van de club uit Canada is BMO. Zowel de naam van de sponsor als het logo is op de buik van het shirt te vinden. De club uit Montreal wordt al sinds het debuut in de MLS gesponsord door BMO. Deze samenwerking loopt dus al sinds 2012. Op de achterkant van het shirt is in de kraag de vlag van Quebec te vinden. Quebec is de provincie van Canada. waar Montreal in gevestigd is. De rugnummers van de Montreal Impact spelers staan in het zilver op het shirt. Bij alle shirts van adidas wordt er gebruik gemaakt van de zogeheten adidas Climalite technology. Deze technologie zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer bij de spelers tijdens de wedstrijden in de Major League Soccer.

Er zal pas in 2019 weer een nieuw tenue worden ontworpen door het Duitse sportmerk adidas. Dit wordt gevolgd door twee andere tenues voor de twee daarop volgende seizoenen.

Montreal Impact voetbalshirt kopen

Wil jij in hetzelfde voetbalshirt rondlopen als Raheem Edwards, Marco Donadel of Ignacio Piatti? Dit shirt is momenteel alleen verkrijgbaar in de fanshop van Montreal Impact. Het shirt heeft een prijs van ongeveer € 84,95. Het is ook mogelijk om het shirt te bedrukken met spelersnamen van de club. Of natuurlijk met je eigen naam en rugnummer.

Scoor nu voetbalshirts van de clubs uit de Major League Soccer in deze Shop!