12 februari 2018

Minnesota United thuisshirt 2018-2019

Deze week heeft ook Minnesota United het thuisshirt voor het seizoen 2018-2019 gepresenteerd. De kledingsponsor adidas heeft gekozen voor een compleet nieuw design van het thuisshirt. Het Duitse sportmerk is niet alleen kledingsponsor van Minnesota United, maar is verantwoordelijk voor het design van alle clubs in de Major League Soccer. Het nieuwe thuisshirt van de club uit Minneapolis is de komende twee jaar ten zien in het TCF Bank Stadium. Dit stadion biedt plaats aan 50.000 fanatieke supporters. De Amerikaanse club is opgericht in 2015 en speelt sinds 2017 haar wedstrijden in de MLS. Deze relatief jonge club wil in dit nieuwe thuisshirt het eerste grote succes van de club binnenhalen. Nieuwsgierig naar het ontwerp? Check de details hieronder!

Minnesota United thuis shirt en tenue 2018-2019

Het nieuwe thuisshirt van Minnesota United werd afgelopen seizoen gekenmerkt door de blauw/grijze kleurencombinatie. Dit jaar wordt er echter afstand gedaan van de blauwe kleur en is het shirt een combinatie van licht grijs en donker grijs. De blauwe kleur komt echter nog wel in enkele details terug op het shirt. De blauwe kleur van het oude thuisshirt komt terug in de drie bekende adidas strepen op de zijkant van het shirt. Verder wordt het shirt gekenmerkt door de verticale licht grijze en donker grijze banen. De mouwen van het nieuwe thuisshirt hebben de donker grijze kleur, terwijl de MLS badge op de mouw juist de kleurencombinatie lichtgrijs/blauw heeft. De kraag van het shirt is een klassieke knoopkraag. Opvallend hieraan is de rode knoop. Deze knoop valt erg op. Aan de achterkant van de kraag staat de tekst ‘’Forever United.’’ In de Verenigde Staten hebben veel clubs een spreuk of slogan in de kraag van het shirt staan. Het idee hierachter is de trotsheid van de club uit te stralen. Op de linkerkant van de borst is het adidas logo in het wit op het shirt te zien. De rechterkant van de borst is de plaats waar het logo van de club is aangebracht. Het logo van de club bevat een vogel. Deze vogel is ook te vinden op de rechteronderkant van het shirt. Deze vogel is een fuut en hier komt de bijnaam van de club, ‘’ The Loons’’  vandaan. Vanaf 2017, het moment dat de club deel ging nemen aan de MLS, is Target de shirtsponsor van Minnesota United. Wat wij heel mooi vinden aan deze samenwerking is het feit dat Target ervoor heeft gekozen alleen het logo van het bedrijf op de buik van het shirt te plaatsen.

Het nieuwe thuistenue van Minnesota United wordt compleet gemaakt door een grijs voetbalbroekje en grijze kousen. Hierop staan ook weer uitingen van de club en adidas. Natuurlijk wordt ook bij dit shirt van adidas gebruikt gemaakt van de adidas Climalite Technology. Deze technologie zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer bij de spelers, zodat zij optimaal kunnen presteren tijdens de wedstrijden in de Major League Soccer.

De club van coach Adrian Heath speelt dit jaar haar uitwedstrijden in de MLS in hetzelfde shirt spelen als 2017. Dit gaat om het witte shirt met grijzen mouwen. Deze grijze kleur loopt ook door tot op de schouders. Meer informatie over het uitshirt? Check Minnesota United voetbalshirt 2017-2018

Minnesota United thuisshirt kopen

Het thuisshirt van Minnesota United is op dit moment alleen te koop in de fanshop van de club. Het is wel mogelijk om andere shirts van de teams uit de MLS te kopen in DEZE WINKEL! Deze shirts hebben een prijs van ongeveer € 84,95. Het is ook mogelijk het shirt te laten bedrukken, dit kan met naam en rugnummer van de spelers van Minnesota United. Ook is het mogelijk je eigen naam en rugnummer achter op het shirt te zetten. Directe levering gegarandeerd!

 

Gerelateerd nieuws