Nadat eerder het Manchester United thuisshirt en Manchester United uitshirt voor komend seizoen officieel werden gepresenteerd, is nu ook het nieuwe Manchester United 3e shirt 2014-2015 officieel gepresenteerd door de club uit Manchester en kledingsponsor Nike. Het Manchester United 3e shirt zal gedragen gaan worden gedurende Premier League, FA Cup en League Cup uitwedstrijden tijdens het seizoen 2014-2015. Manchester United heeft zich niet geplaatst voor Europees voetbal, omdat de club als zevende eindigde gedurende 2013-2014. Het Manchester United 3e shirt is overwegend blauw en is gebaseerd op het Manchester United shirt, waarin het als eerste Engelse club de Europa Cup in 1968 won. Tevens is de kleur blauw al sinds de jaren '80 een veel terugkomende kleur op de Manchester United voetbalshirts. De rode verticale lijn die zich bevindt aan de zijkanten van het voetbalshirt staan voor de kleur van het Manchester United thuisshirt. Deze rode lijn loopt ook over de schouders van het voetbalshirt. Verder wordt het voetbalshirt gekenmerkt door de 2 kleuren blauw die aanwezig zijn op het voetbalshirt. Zo is de klassieke polo kraag donkerder gekleurd dan het overige blauw op het voetbalshirt. In de binnenzijde van deze klassieke polo kraag zijn de woorden "Youth, Courage, Greatness" gedrukt. Deze woorden verwijzen naar de waarden van de club Manchester United. Ook de achterzijde van het voetbalshirt is donkerder gekleurd dan de voorzijde van het Manchester United voetbalshirt. Op de linkerborst van het Manchester United voetbalshirt is het logo van de club gedrukt. Op de rechterborst komt een rode Nike swoosh terug. Het logo van hoofdsponsor Chevrolet is op het midden van het voetbalshirt gedrukt. In dit voetbalshirt schitteren sterren als Rooney, Van Persie, Mata, Shaw en Herrera.

Het Manchester United 3e tenue wordt gecomplementeerd door een blauw short en blauwe kousen. Op het short staan zowel het logo van Nike als het logo van United. Ook langs de zijkanten van deze kledingstukken lopen rode verticale strepen. Op de sokken van Manchester United staat het logo van Nike en de initialen van de club: MUFC (Manchester United FC) De nieuwe voetbalshirts van Manchester United voor het seizoen 2014-2015 zijn te koop in de online voetbalshop van Subside Sports, inclusief officiële Premier League printing van sterspelers als Rooney, Van Persie en Mata. Check daar ook de nieuwe thuisshirts, uitshirts, trainingspakken, N98 jackets en andere United merchandising. Check hieronder foto's van het nieuwe Manchester United 3e voetbalshirts. 

Koop het hier... en geef hieronder jouw mening!!!

Manchester -United -14-15-Away -Kit -1

Manchester United 3e Shirt 2014-2015

Manchester United 3e Shirt 2014-2015 2

Manchester United 3e Shirt 2014-2015 3

Extra informatie Manchester United voetbalshirts


Alle Nike voetbalshirts voor het seizoen 2014-2015 zijn uitgerust met een speciaal systeem, welke de spelers helpt het lichaam op temperatuur te houden tijdens de wedstrijd. Alle voetbalshirts zijn namelijk uitgerust met het Nike Dri-Fit systeem en de zogenaamde mesh en laser-cut ventilation holes, waardoor de spelers coole lucht krijgen op de plaatsen waar dit het meest nodig is. De Nike Dri-Fit Technology zorgt ervoor dat het zweet en vocht naar van de spelers naar de buitenkant van het voetbalshirt worden getransporteerd, waar het vocht sneller verdampt. De laser-cut ventilation holes en mesh panelen zijn gevestigd onder de oksels en aan de zijkanen van het voetbalshirt. Dit is de plaats waar de meeste warmte wordt gegenereerd en waar de gaatjes en mesh panelen moeten zorgen voor een ademend gevoel en een snellere luchtcirculatie. Daarnaast zijn de voetbalshirts gefabriceerd van een combinatie van katoen en gerecycled polyester. Dit materiaal heeft de meest vochtafvoerende eigenschappen en zorgt daarnaast voor een zacht gevoel en strakke pasvorm. Het gehele tenue van alle WK landen is gemaakt van recycled polyester. De voetbalshirts van Nike bestaan voor 96% uit gerecycled polyester, de shorts voor 100% en de kousen voor 78%. Voor ieder tenue van Nike zijn 18 gerecyclede plastic flessen gebruikt. Sinds 2010 heeft Nike meer dan 2 billioen flessen verzameld, genoeg om meer dan 2800 voetbalvelden te vullen. Tot zover de technische informatie!

Bron foto's: news.nike.com