FA Cup winnaar Manchester City heeft de uitshirts voor het seizoen 2011/2012 officieel via de website bekend gemaakt en tijdens het vieren van de FA Cup winst. Het shirt van de club, die volgend jaar door het behalen van de derde plaats in de Premier League Champions League speelt, heeft een rood/zwart verticaal gebaand design. Ook de mouwen hebben dit design, alleen de banen zijn horizontaal. De kraag van het Manchester City uitshirt is rond en zwart. Op de rechterborst van het uitshirt staat in het goud het logo van teamkledingsponsor Umbro en op de andere borst het logo van ''The Citizens'' met daarboven drie gouden sterren. Ethihad Airways is hoofdsponsor van Manchester City en staat op het midden van het shirt.

 

Aan de binnenkant van het shirt ter hoogte van de borst is het shirt lichtblauw. Dit is de belangrijkste clubkleur van City en verwijst bovendien naar de kleur van het thuisshirt. Het Manchester City uitshirt 2011/2012 is gebaseerd op de shirts van de club van het seizoen 1969/1970, het jaar waarin de club zowel de FA Cup, League Cup, als de Europacup II won: een shirt welke zowel het heden als verleden van Manchester City moet vieren. Het shirt is bovendien voorzien van de nieuwste technieken. Zo is het shirt voorzien van een stretch mesh, welke zorgt voor meer comfort en voor een betere ventilatie en vochtafvoer.


De broekjes, die bij het Manchester City uittenue 2011/2012 horen zijn zwart en de kousen zijn zwart met twee rode banen. Check hieronder de foto's van het nieuwe Manchester City uitshirt 2011/2012.

 

De Manchester City uitshirts kan je in juni kopen in de voetbalshop van Subside Sports. Check daar ook andere merchandising van Manchester City.