8 mei 2017

Macron nieuwe kledingsponsor Club Brugge vanaf 2017-2018

Club Brugge heeft vanaf 2017-2018 een nieuwe kledingsponsor. Afgelopen weekend maakte de club bekend dat het Italiaanse sportmerk Macron vanaf komend seizoen de tenues en trainingskleding van de club gaat verzorgen. De Belgische club en het sportmerk tekenden een contract voor drie seizoenen. Hiermee komt er een einde aan de samenwerking tussen Club Brugge en Nike. Het Amerikaanse sportmerk vervulde deze functie vanaf 2013. Macron is in Nederland onder andere kledingsponsor van Vitesse, FC Den Bosch en FC Dordrecht en in Europa van clubs als Lazio Roma, Sporting Lissabon, Crystal Palace, Stoke City, OGC Nice en Deportivo La Coruna. Uiteraard hebben we ook reacties van de kant van Macron en Club Brugge.

Club Brugge directeur Vincent Mannaert reageert als volgt: ''Dankzij de samenwerking met Macron kan Club Brugge voor het eerst in zijn geschiedenis uitpakken met shirts ontworpen door de fans zelf. Zowel het home als het away shirt werden ontwikkeld in samenwerking met onze supporters. Macron zal een volledig unieke, kwalitatieve Club Brugge lijn met oog voor details aanbieden. Het Italiaanse merk is de grote uitdager in het Europese sportmerkenlandschap. Een rol die bij Club Brugge past.”

Macron directeur Gianluca Pavanello is het hier natuurlijk helemaal mee eens: ''Macron is een Europees bedrijf met sterke Italiaanse roots. Het zijn net deze roots, gecombineerd met onze passie voor sport en kwalitatieve producten die het verschil maken voor onze klanten. Dit partnership met Club Brugge is zeer belangrijk voor ons. De baseline No Sweat/No Glory past perfect bij onze filosofie Work Hard, Play Harder, wat ons perfecte partners maakt. Samen met Blauw-Zwart gaan we nauw samenwerken om een nieuwe collectie te lanceren die de geschiedenis en traditie van deze mooie club perfect zal weerspiegelen.''

Beide partijen kijken uit naar de samenwerking. Wij zijn vooral benieuwd naar de nieuwe Club Brugge voetbalshirts voor 2017-2018. Deze nieuwe shirts worden medio juni 2017 officieel gelanceerd door de Belgische club en de Italiaanse kledingsponsor. Dan hebben we uiteraard weer nieuws!

De nieuwe shirts voor 2017-2018 scoor je in deze SHOP!