Opvallend nieuws vanuit Liverpool! De acttienvoudig kampioen maakte namelijk bekend dat vanaf het seizoen 2012/2013 adidas niet meer de voetbalshirts en teamkleding van Liverpool zal gaan verzorgen. Liverpool heeft namelijk een deal gesloten met het, voor ons voorheen onbekende, merk Warrior Sports. Warrior Sports is ondermeer bekend van New Balance. Liverpool & Warrior zijn een contract overeengekomen voor de duur van in ieder geval zes jaar, waarbij Warrior Sports Liverpool voor ongeveer 30 miljoen euro per jaar zal gaan sponsoren.

De shirts en overige Liverpool merchandising staan in de top 4 van best verkopende merchandising van voetbalclubs. Zo worden er jaarlijks wereldwijd 900.000 Liverpool shirts verkocht. De verkoop van deze shirts wordt alleen overtroffen door de voetbalshirts van Manchester United, Real Madrid en Barcelona.

Fenway Sports Group, de Amerikaanse eigenaar van Liverpool, heeft een groot aandeel gehad in het contracteren van Warrior Sports. Warrior Sports is vooral in de in de Verenigde Staten een bekende speler. Het hoofdkantoor van het merk is gevestigd in Michigan. Warrior Sports is bekend geworden door de productie van innovatieve, prestatiebevorderende teamkleding, footwear en andere accessoires voor Lacrosse (In Nederland een relatief onbekende sport) en hockey atleten. In 2007 is de door voormalig Lacrosse speler David Morrow opgerichte onderneming overgenomen door New Balance. Dit heeft mede gezorgd voor een forse groei van de onderneming. Om nog verder te expanderen, sponsort Warrior Sports steeds meer individuele sporters en teams (bijvoorbeeld Baseball gigant Red Sox).

De omzet van de onderneming mag ook niet verkeerd genoemd worden: 1 billioen dollar. Dit heeft de onderneming er mede toe gezet om de stap naar het voetbal te zetten. Dit mag geen verkeerde keuze genoemd worden. Wel zonde voor Adidas.... Ach, genoeg andere clubs waarvoor Adidas nog wel de teamkleding verzorgt: Real Madrid, Chelsea, Ajax, AC Milan, Bayern München, Olympique Lyon, Olympique Marseille en de nationale teams van Argentinië, Duitsland, Mexico, Denemarken, Paraguay, Griekenland en nog wel een aantal.

Nu dus nog even genieten van het laatste Liverpool thuisshirt en uitshirt van adidas. Deze Liverpool voetbalkleding kan je kopen in de online voetbalshop van Subside Sports. Uiteraard volgend jaar ook :)

Koop het hier!