Kledingsponsoren Serie A voetbalshirts 2018-2019

De Serie A is weer begonnen en dat betekent dat we ook weer een blik werpen op het aantal kledingsponsoren in de Serie A. Dit jaar zijn er maar liefst elf sportmerken vertegenwoordigd in de Italiaanse competitie. Deze elf merken kleden de twintig teams die op het hoogste niveau van Italië spelen. Wat dit seizoen opvalt in de Serie A is dat in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Bundesliga en de Premier League, vooral de nationale merken de scepter zwaaien in Italië gedurende 2018-2019. Check hieronder nog meer informatie over de kledingsponsoren van de competitie gedurende 2018-2019, inclusief een interessante infographic!

De drie traditionele merken adidas, Nike en Puma hebben dit jaar een klein aandeel in de Serie A. Adidas nam afgelopen zomer afscheid van AC Milan. De Rossoneri maakten een overstap naar concurrent PUMA. Dit betekent dat Puma weer met één club vertegenwoordigd is in de Italiaanse competitie. Na het afscheid van Lazio Roma in 2012 is Puma even afwezig geweest op het hoogste niveau en is dus nu weer terug met een andere grote club, AC Milan. Het merk verzorgt bovendien de tenues van het Italiaanse voetbalelftal. Adidas is dit seizoen in Italië dus alleen kledingsponsor van Juventus en dit past geheel in de strategie van het merk, waarbij er sinds een jaar alleen gefocust wordt op grote clubs en landenteams. Evenals vorig seizoen is Nike ook dit seizoen de kledingsponsor van AS Roma en Inter Milan.

De Italiaanse merken voeren de boventoon in de Serie A. Maar liefst twaalf clubs worden gekleed door een Italiaanse sportmerk. Macron, het sportmerk uit Bologna, heeft het grootste marktaandeel. Het merk kleedt maar liefst vijf clubs: Cagliari, Bologna, Udinese, SPAL en Lazio Roma. Udinese is dit jaar nieuw in het portfolio van het merk. De club uit Udinese stapte namelijk afgelopen zomer over van het merk HS Sports. Ook Kappa doet het dit jaar weer goed. Het merk Italiaanse merk is de kledingsponsor van Torino, Sassuolo, Napoli en promovendus Empoli. Andere Italiaanse sportmerken zijn Givova (Chievo Verona), Lotto (Genoa) en Errea (Parma). Parma Calcio is na een afwezigheid en het faillissement in 2015 binnen drie seizoenen dus weer terug op het hoogste niveau en dat ook nog eens in opvallende voetbalshirts!

Het merkenportfolio in de Serie A wordt compleet gemaakt door een Frans, Amerikaans en Spaans merk. Le Coq Sportif is sinds 2015 kledingsponsor van Fiorentina, ZEUS is de kledingsponsor van promovendus Frosinone en JOMA kleedt zowel Sampdoria als Atalanta Bergamo.

Check hieronder de infographic van de kledingsponsoren van de Serie A clubs in het seizoen 2018-2019, met dank aan de website planetafobal.com. Wil je een Serie A voetbalshirt bestellen? Check het in deze SHOP!

Inclusief de mogelijkheid tot bedrukking!