15 augustus 2017

Kledingsponsoren Serie A clubs 2017-2018

De Serie A vangt komend weekend aan en dat betekent dat vrijwel alle clubs de nieuwe voetbalshirts voor 2017-2018 gelanceerd hebben. Vandaag besteden we dan ook wat aandacht aan kledingsponsoren van alle Serie A teams. In de Italiaanse competitie spelen ook dit seizoen twintig teams. Maar liefst elf merken verzorgen de tenues en overige kleding voor deze teams. Wat vooral opvalt aan de kledingsponsoren in de Italiaanse competitie is dat de clubs bij hun roots blijven en het merendeel dus een Italiaanse kledingsponsor heeft. Hierbij gaat het vooral om de kleinere clubs. Adidas en Nike zijn kledingsponsor van de grotere Italiaanse clubs. Check hieronder het overzicht.

Macron

Koploper in de Serie A is het Italiaanse merk Macron. Het sportmerk uit Bologna verzorgt de tenues en kleding van maar liefst vier Italiaanse clubs. De grootste club in het portfolio van het merk is SS Lazio. Beide partijen zijn sinds 2012 aan elkaar verbonden en eerder dit jaar werd het contract verlengd tot 2022. Macron is bovendien kledingsponsor van Bologna. Dit is niet geheel ontoevallig, omdat beide partijen uit dezelfde stad komen. Het merk is sinds vorig seizoen de kledingsponsor van Cagliari. Dit contract heeft de duur van drie jaar, dus tot 2019. Het Italiaanse sportmerk is bovendien kledingsponsor van één van de promovendi: S.P.A.L. Dit is pas vanaf dit seizoen het geval. Macron en SPAL tekenden een contract tot 2021.

Nike en Kappa

Op nummer twee staat Nike. Het Amerikaanse sportmerk verzorgt de tenues van twee grote clubs en een wat kleinere club. Nike is zowel kledingsponsor van Internazionale als van AS Roma. De deal met Inter stamt al vanaf 1998. Dit contract loopt ten einde aan het eind van het seizoen. Het merk is bovendien kledingsponsor van AS Roma sinds 2014. Destijds werd een tienjarig contract ondertekend. Hellas Verona zit ook in het portfolio van Nike. Dit is sinds 2013 het geval.

Op de gedeelde tweede plaats komt ook weer een ander Italiaanse sportmerk terug, namelijk Kappa. Het Italiaanse merk verzorgt de tenues van Torino, Sassuolo en Napoli. Kappa en Napoli hebben sinds 2008 een partnership, terwijl Napoli sinds 2015 aan de club verbonden is. Dit contract loopt pas in 2020 af. Ook Sassuolo zit in het portfolio van Kappa. Dit is sinds 2015 het geval.

adidas en JOMA

Er zijn twee merken die twee Serie A club aankleden. Dit zijn adidas en het Spaanse sportmerk JOMA. Adidas levert zowel de tenues van AC Milan als van Juventus. Met AC Milan heeft adi al sinds 1998 een partnership. In 2013 werd het contract met Milan verlengd tot 2023. Juve en adidas hebben pas sinds 2015-2016 een deal. Deze loopt tot 2021. JOMA is zowel kledingsponsor van Sampdoria als van Atalanta. Atalanta en het sportmerk tekenden deze zomer het eerste contract, terwijl Sampdoria sinds 2015 aangekleed wordt door JOMA.

Lotto, FG Sport, Le Coq Sportif, HS, Givova en ZEUS

Er zijn zes merken, die ieder één team voor hun rekening nemen. Dit zijn het Italiaanse merk Lotto (kledingsponsor van Genoa sinds 2012), het Italiaanse merk F&G Sport (kledingsponsor van Benevento Calcio), Le Coq Sportif (sinds 2016 kledingsponsor van Fiorentina), HS (sinds 2013 kledingsponsor van Udinese), Givova (kledingsponsor van Chievo Verona) en ZEUS (kledingsponsor van Crotone).

Tot zover een overzicht van de kledingsponsor van de Serie A clubs. Check hieronder een visueel overzicht. Wil je een shirt van een Serie A club kopen? Check het exclusief in deze online winkel! Directe levering gegarandeerd!