Italië uitshirt 2022

De Italiaanse voetbalbond en kledingsponsor Puma hebben het laatste Italië uitshirt van Puma gepresenteerd. Vanaf januari 2023 wordt adidas namelijk de kledingsponsor van het Italiaans voetbalelftal. Dat is al over vier maanden en aangezien het Italiaans voetbalelftal zich niet heeft geplaatst voor het WK in Qatar speelt het team van bondscoach Roberto Macini in dit nieuwe tenue (wellicht) één van de oefenwedstrijden in september. Op 23 speelt Italië thuis tegen Engeland en op 26 september tegen Hongarije. Verder speelt het mannenelftal geen interlands meer dit jaar. Het tenue wordt tot het eind van dit jaar ook gedragen door het vrouwenelftal van Italië.

Italië uit shirt en tenue 2022

Het Italië uitshirt 2022 is overwegend wit en wordt gekenmerkt door het grote vlak op het midden van het voetbalshirt. Dit is kenmerkend voor het nieuwe template van Puma. Dit template gebruikt het Duitse sportmerk namelijk voor alle uitshirts van landenteams dit seizoen. Ieder vlak heeft natuurlijk wel een design dat past bij de uitstraling van het land. Het vlak op het Italië uitshirt bevat aan de zijkanten lijnen in de kleuren van de Italiaanse vlag: groen/wit/rood. In dit vlak staan de borstnummers van de spelers. De logo's van de Italiaanse voetbalbond (Federazione Italiana Giuoco Calcio/FIGC) zijn centraal op het tenue geplaatst. Het Puma logo is blauw en betreft het Puma no1 logo. Dit logo bestaat uit het woordmerk als de Puma cat. Boven het logo van de Italiaanse voetbalbond staan vier sterren. Deze sterren verwijzen naar de vier gewonnen WK's van 1934, 1938, 1982 en 2006. Naast het logo van de voetbalbond staan ook twee gouden lijnen, verwijzend naar de gouden perioden die het Italiaanse voetbal wel gekend heeft. Italië won namelijk ook het EK in 1968 en 2021. De band aan de onderkant van de mouwen is ook in stijl van de kleuren van de nationale vlag en het logo van Puma staat in het blauw op de mouwen. Dit is ook de kleur van de ronde hals. In de nek op de achterzijde van het Italië uitshirt staat in het goud de naam van het land: ITALIA. Het Italië uittenue wordt compleet gemaakt door een blauw voetbalbroekje. Op deze voetbalbroekjes staan ook de logo's van Puma en de Italiaanse voetbalbond. De kousen zijn wit en bevatten een horizontale blauwe lijn.

Zoals alle Puma tenues is het Italië uitshirt uitgerust met de nieuwste technologieën van Puma. De authentic tenues (de versie die de spelers dragen) bevatten de nieuwe Puma Ultraweave technologie. Deze tenues zijn super licht (slechts 72 gram), bevatten extra ventilatiezones en zijn vrijwel naadloos. Zowel de Utraweave voetbalshirts als de replica tenues bevatten de Puma Dry Cell technologie. Deze technologie zorgt voor de afvoer van vocht naar de buitenkant van de tenues en voor ventilatie.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het Italië uitshirt 2022, welke waarschijnlijk maar in één wedstrijd gedragen wordt door La Squadra Azzurra en check ook het Italië thuisshirt 2022.

Italië uitshirt bestellen

Het Puma Italië uitshirt 2022 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) is het voetbalshirt € 90,- en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) € 90,-. De voetbalbroekjes bestel je vanaf € 35,- en voor kinderen € 18,-. In deze winkels kun je de Italië tenues ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt die de spelers ook op het tenue dragen. Directe levering!

Bestel het Italië uitshirt direct in de officiële PUMA SHOP

of deze winkel! 

Puma Italië uitshirt 2022

Detail Italië uitshirt 2022

Detail Italië uitshirt 2022