Hummel kledingsponsor van Everton vanaf 2020-2021

Vanaf het seizoen 2020-2021 is Hummel de nieuwe kledingsponsor van Everton. Beide partijen maakten vandaag bekend dat het Deense sportmerk in ieder geval de komende drie seizoenen (tot en met 2022-2023) de tenues en trainingskleding van ''The Toffees'' verzorgt. Dit betekent ook de club uit Liverpool afscheid neemt van Umbro, dat sinds de zomer van 2014 verantwoordelijk was voor de aankleding van Everton. Umbro is overigens in vier periodes kledingsponsor van Everton geweest. Telkens keerde de club na korte uitstapjes met andere merken weer terug bij Umbro. 

Hummel is momenteel overigens ook kledingsponsor van het nationale elftal van Denemarken, SC Freiburg, Coventry City en Brondby IF. Uiteraard zijn zowel Everton als Hummel verheugd met de deal die vanaf komende zomer in gaat. Everton directeur Denise Barrett-Baxendale reageert: ''Dit is een belangrijke commerciële deal voor Everton. Het is belangrijk dat we het maximale uit onze commerciële deals halen en voor ons is dit een record deal. Het is voor ons daarnaast belangrijk dat we samenwerken met merken, die dezelfde ambitie als ons hebben. Hummel past dan ook perfect bij ons als het gaat om hun kijk op uniekheid, kwaliteit en verwachtingen. We kijken er naar uit om met Hummel te gaan samenwerken en kwalitatieve producten voor onze supporters en spelers te gaan verzorgen. 

Ook Allan Vad Nielsen, CEO van Hummel, reageert: ''Aanwezigheid in de Premier League, internationale expansie en focus op sport zijn onderdelen van onze ambitieuze groeiplannen. De timing is bovendien perfect omdat het precies vijftig jaar geleden is dat Everton legende Alan Ball Hummel in de Premier League introduceerde toen hij de iconische, witte voetbalschoenen van ons merk droeg. Everton heeft zowel in Engeland als in de wereld een grote supportersschare en een positieve kijk op de toekomst. We staan dan ook 100% achter de toekomstplannen van Everton. Bovendien passen de indrukwekkende historie en de gepassioneerde fans perfect bij ons merk. We kijken er naar uit een actieve rol te spelen in het schrijven van een nieuw hoofdstuk in de historie van de club.''

Ook Sahsa Ryanzantsev, financieel en commercieel directeur bij de club voegt hier nog wat aan toe: ''Hummel is een gerespecteerd merk in de voetbalwereld en zet de fans altijd centraal als het gaat om de ontwikkeling van producten. In de verschillende bijeenkomsten die we met Hummel gehad hebben, merkten we een grote commitment en passie voor onze club. Omdat we dezelfde kijk op de toekomst hebben, wordt dit hoe dan ook een succesvolle samenwerking.''

De nieuwe Hummel voetbalshirts van Everton voor het seizoen 2020-2021 worden waarschijnlijk pas gelanceerd zodra het seizoen 2019-2020 is afgelopen. Als dit het geval is, hebben we weer nieuws. Check hieronder nog een overzicht van de verschillende kledingsponsoren die Everton in het verleden gehad heeft. Vanaf 2020-2021 hebben overigens ook Liverpool en Watford een nieuwe kledingsponsor. 

Op zoek naar een Everton voetbalshirt? Check het in deze winkel! 

Alle kledingsponsoren Everton

Periode Merk
1974-1983 Umbro
1983-1986 Le Coq Sportif
1986-2000 Umbro
2000-2004 Puma
2004-2009 Umbro
2009-2012 Le Coq Sportif
2012-2014 Nike
2014-2020 Umbro
2020-2023 Hummel