18 oktober 2018

Higuita Colombia keepersshirt 1990 herleeft in COPA Football muts

De reïncarnatie van een legendarisch voetbalshirt in een beanie. Het kan tegenwoordig. COPA Football heeft het keepersshirt van Colombia dat door René Higuita gedragen werd tijdens het WK van 1990 gelanceerd in de vorm van een muts. In dit blog bespreken we het design van het unieke keepersshirt en brengen we een ode aan Higuita. Benieuwd? Check het hieronder!

René Higuita kennen we onder andere van zijn ''scorpion kick'' in een oefenwedstrijd tussen het Colombiaanse voetbalelftal en Engeland op 6 september 1995. Bij een mislukte voorzet van Engeland speler Redknapp besluit Higuita niet om de bal te pakken. Hij zet een stap vooruit, draait zich om en werkt de bal met zijn hak het doel en het strafschopgebied uit. Zijn bijnaam ''El Escorpión'' is geboren. Dit was niet zijn enige bijnaam. Higuita staat wereldwijd bekend als ''El Loco'', de gek! De flamboyante keeper staat namelijk bekend om zijn acrobatische en soms rare acties. Eén van die rare acties beging de keeper tijdens het WK van 1990 in Italië. Hij baarde daar opzien met zijn meevoetballende speelstijl. Dat was echter niet altijd succesvol. In de achtste finales nam Colombia het op tegen Kameroen. In de verlenging wilde Higuita Milla bijna op het middenveld uitspelen. Dit mislukte echter, waardoor Milla alleen op doel af kon lopen en de wedstrijd besliste. We doen Higuita te kort om hem alleen als flamboyante keeper neer te zetten. Tijdens zijn carrière scoorde de keeper maar liefst 36 doelpunten, waarvan drie voor Colombia en 33 in clubverband. De Colombiaanse keeper ontpopte zich namelijk als vrijetrappenspecialist. Daarnaast was ''El Loco'' een ster in het stoppen van strafschoppen.

Wat er in het privéleven van Higuita gebeurt, laten we voor wat het is. Daar is al genoeg over geschreven. Met het WK van 1990 hebben we namelijk een mooi bruggetje naar zijn voetbalshirt. Destijds had adidas al legendarische voetbalshirts en van dat shirt kan gezegd worden dat het mooi van lelijkheid is. Het shirt wordt gekenmerkt door de all-over print van ruiten in het paars, zwart, roze en groen. Dit design is helemaal terug in de nieuwe beanie van COPA Football. De muts bevat namelijk ook een all-over print van deze ruiten en is perfect om tijdens de koude winter- en herfstdagen te dragen. De bovenkant van de beanie bevat een zogenaamde pom en uiteraard mag het logo van het Nederlandse retro merk niet ontbreken.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het Colombia Higuita keepersshirt van 1990 en de nieuwe beanie van COPA Football. Deze beanie kan je nu exclusief bestellen in deze SHOP. Ben je fan van de Colombiaanse cultkeeper? Check dan ook andere artikelen in deze winkel!