4 december 2018

Het gruwelijke AS Roma retro jack van het trainingspak van 1979-1980

De nieuwe AS Roma collectie van COPA Football bevat ook weer een gruwelijk retro trainingsjack. Dit betreft het jack van trainingspak, die de club eind jaren '70/beginjaren '80 droeg tijdens de trainingen en warming-up ter voorbereiding op de Serie A en Coppa Italia wedstrijden. Het nieuwe trainingsjack is inmiddels alweer het vijfde Roma trainingsjack uit de collectie van COPA Football. Het Nederlandse retro fashionmerk is official supplier van de Italiaanse topclub en is verantwoordelijk voor het design en de productie van de retro kleding van Roma. Deze kleding wordt overigens niet door de huidige selectie van de club uit Rome gedragen, maar is gebaseerd op legendarische voetbalshirts en pakken van weleer! Check hieronder alles over het jack van 1979-1980.

Succes in en ophef over het AS Roma voetbalshirt en trainingspak van 1979-1980

De jaren '80 waren een succesvolle periode voor de Giallorossi. De club werd in 1983 na bijna veertig jaar weer eens kampioen van Italië. De trend werd overigens al in 1980 gezet. Toen won de club de eerst van de vier Coppa Italia titels van de jaren '80. Daarna zouden er nog drie volgen (1981, 1984 en 1986). In de finale van de Italiaanse beker versloegen de Romeinen Torino met 3-2 na strafschoppen. In de Italiaanse competitie ging het wat minder voor de wind. De club van de Zweedse trainer Liedholm eindigde namelijk op een zesde plek. Bij Roma speelden destijds wel sterren als Pruzzo, Ancelotti en Conti, sterren die later ook verantwoordelijk zouden zijn voor het kampioenschap in 1983.

Het seizoen 1979-1980 was ook het seizoen waarin het relatief onbekende Italiaanse sportmerk Pouchain de kledingsponsor was van de club. In deze periode was er veel ophef over de tenues van I Giallorossi. Tijdens een tour in de Verenigde Staten droeg de club tot grote ontzetting van de supporters voor het eerst een sponsor op de voetbalshirts. Bovendien was de harde kern van Roma het niet eens met het design van de voetbalshirts van deze periode. Pouchain had namelijk horizontale banen op de borst van het shirt aangebracht, waardoor het voetbalshirt van de plaatselijke AS niet meer egaal bordeaux rood met subtiele gele details was. Pouchain was van origine een modemerk en gaf de Roma met de horizontale banen een meer fashionable look. Deze iconische banen, kenmerkend voor de Pouchain voetbalshirts en trainingskleding van AS Roma in de jaren '80, zijn ook weer aanwezig op het retro trainingsjack van COPA Football. Het jack van het trainingspak is namelijk rood en bevat aan de bovenkant een oranje en gele band. Deze banden zijn ook weer te vinden op de mouwen. Verder bevat het jack een witte rits en ook de bovenkant van de mouwen zijn wit. Op de linker borst prijkt een vintage AS Roma logo. Dit is het logo van de club uit de Italiaanse hoofdstad in de periode 1977-1979. Verder zijn de zijkanten van het retro jack uitgerust met twee zakken en bestaat het trainingsjack uit een combinatie van polyester en katoen.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het AS Roma trainingsjack van de jaren '70 en '80 of check andere items uit de nieuwe retro collectie van COPA, zoals het retro shirt voor vrouwen of het zwarte voetbalshirt van de jaren '30.

AS Roma retro trainingsjack 1979-1980 bestellen

Het nieuwe AS Roma retro trainingsjack van de jaren '80 kan je vanaf nu bestellen in de onderstaande webshop! Het jack is beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL en heeft een prijs van € 79,95. In deze shop vind je ook andere retro artikelen van Roma en kan je je AS Roma retro shirt laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Directe levering gegarandeerd!

Bestel je AS Roma retro jack direct in deze winkel!