4 december 2018

AS Roma en COPA lanceren zwart voetbalshirt van 1934-1935

COPA Football heeft afgelopen weekend een nieuwe collectie AS Roma retro voetbalshirts gelanceerd. Het Nederlandse retro merk is alweer sinds 2017 official supplier van de Giallorossi en dit is alweer de derde collectie. De nieuwe lijn bevat weer een aantal uitmuntende voetbalshirts van weleer. In dit blog bespreken we er weer één, namelijk het shirt van het seizoen 1934-1935. Dit shirt heeft niet alleen een opvallende kleur, maar in dit shirt speelden ook nog eens een aantal Roma legendes. Benieuwd? Check het hieronder!

Het verhaal en het design van het AS Roma shirt van de jaren '30

Nadat de club in 1927 officieel het levenslicht gezien had, werden er direct prestaties neergezet. Roma ontstond uit een fusie tussen drie voetbalclubs uit Rome: Roma FC, SS Alba-Audace en Fortutudo-Pro Roma SGS. Het doel van deze fusie was om in de Italiaanse hoofdstad een club te hebben, die kon concurreren met de dominante clubs uit Noord Italië. Tot dan toe kon alleen Lazio Roma dat nog. Na vier seizoenen, in 1931, eindigde AS Roma al als tweede achter Juventus en speelden sterren als Ferraris, Masetti, Bernardini en Volk voor de Giallorossi. De eerste titel liet nog tot 1942 op zich wachten, maar in de tussentijd concurreerde Roma wel met de andere topclubs van Italië. Ook in 1935 was dat het geval. Met aanvallend spel eindigden de Romeinen op een vierde plaats in de Serie A. Ook in dit seizoen was Fulvio Benardini bepalend voor het spel van de Italianen. De Italiaanse middenvelder was dit seizoen namelijk de assistenkoning voor het gevreesde koppel Enrico Guaiita en Alejandro Scopelli. In dit seizoen werd de basis gelegd voor de eerste titel in de jaren '40.

AS Roma speelde in het seizoen 1934-1935 in een opvallend voetbalshirt. Het shirt waarin de club haar thuiswedstrijden in het Stadio Olimpico speelde, had namelijk niet de gebruikelijke bordeaux rode kleur, maar was zwart. Dit shirt zou daarmee perfect passen in de BLACK collection, die COPA in november lanceerde. Copa Football heeft het retro shirt van 1934-1935 ook uitgerust met lange mouwen en het retro design van het voetbalshirt komt ook weer geheel terug in de kraag van het tenue. Het shirt is namelijk uitgerust met een gevouwen kraag en een V-hals. Op de linker borst prijkt het logo van de club. Dit betreft overigens niet het logo hoe we dat nu kennen, maar ook echt het logo van de jaren '30. AS Roma had dit logo vanaf de oprichting tot de jaren '50. Het logo wordt gekenmerkt door alleen de initialen van de Italianen: ASR. Pas in de jaren '50 werd de wolf aan het logo toegevoegd.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het legendarische AS Roma COPA Football retro shirt van de jaren '30 met lange mouwen. Het merk lanceerde voor het eerst in de geschiedenis ook al een retro shirt voor vrouwen.

AS Roma retro shirt 1934-1935 bestellen

Het zwarte AS Roma retro shirt van COPA kan je vanaf nu bestellen in de onderstaande webwinkel. De prijs van het shirt is € 59,95 en is te bestellen in de maten S, M, L, XL en XXL. In deze winkel vind je nog veel meer retro shirts van Roma en kan je je AS Roma voetbalshirt ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hier krijg je ook nog eens een mooie cadeaubox bij. Of check het overzicht met Roma producten hiernaast of hieronder. Directe levering!

Bestel direct het AS Roma retro voetbalshirt van de jaren '30 in deze winkel!