4 december 2018

Het AS Roma retro voetbalshirt voor vrouwen

Het Nederlandse retro voetbalmerk Copa Football heeft weer een primeur! Het merk heeft namelijk voor het eerst in de geschiedenis een retro voetbalshirt voor vrouwen gereleased! In samenwerking met AS Roma zijn er afgelopen weekend twee retro shirts met een speciale fit voor dames uitgebracht. Ook in Rome is vrouwenvoetbal momenteel hot. Niet geheel ontoevallig heeft de club sinds dit seizoen ook een dameselftal, die op het hoogste niveau speelt. De vrouwen van AS Roma zagen pas op 1 juli 2018 het levenslicht. De retro shirts voor vrouwen zijn dan ook gebaseerd op de voetbalshirts waarin de mannen van de club speelden. We hebben het hier wel over een legendarisch seizoen! Daarover straks meer. Hieronder bespreken we namelijk zowel het design van de AS Roma retro voetbalshirts voor dames en ook de historie van beide shirts. Met het oog op het WK voor vrouwen in 2019 verwachten we dat COPA de komende periode nog meer retro voetbalshirts voor vrouwen uit zal brengen!

De primeur van het eerste AS Roma retro shirt voor vrouwen

De nieuwe AS Roma retro voetbalshirts zijn geïnspireerd door de voetbalshirts die Roma in het seizoen 1978-1979 droeg. Hoewel de club op een teleurstellende dertiende plek eindigde, werd in deze periode wel de basis gelegd voor de successen in de jaren ’80. Met de Zweedse coach Nils Liedholm aan het roer werd aan een gebalanceerd elftal gebouwd met talenten als buitenspeler Bruno Conti, middenvelder Di Bartolomei, aanvaller Pruzzo en ervaren spelers als Santarini en Ancelotti. Pas in de jaren ’80 werden met dit elftal successen behaald. De club won maar liefst vier keer de beker en werd in 1983 kampioen. Daarnaast behaalde Associazione Sportiva AS Roma in 1984 de finale van de Europa Cup I. In deze finale was Liverpool te sterk voor de Giallorossi.

Een andere reden voor het lanceren van juist deze voetbalshirts voor vrouwen is het echte vintage design van de shirts. Eind jaren ’70 was adidas kledingsponsor van de club en toen had het Duitse sportmerk al heerlijke vintage shirts. De nieuwe COPA Football voetbalshirts hebben ook weer dit design. Het thuisshirt voor dames heeft hetzelfde ontwerp als de shirts van deze periode. Het shirt is namelijk bordeaux rood met een v-hals en gevouwen kraag. De gevouwen kraag bevat een donker gele band en ook de bies aan de onderkant van de mouwen heeft deze iconische banen. De linker borst van het shirt bevat een geborduurd embleem van de Italiaanse topclub. Dit is niet het logo hoe we dat kennen. Dit betreft namelijk het logo die Roma had in de periode 1977-1997. COPA heeft ook het uitshirt van 1979 voor vrouwen uitgebracht. Ook dit shirt heeft hetzelfde design als het uitshirt van destijds. Dit shirt is wit en bevat en diepe hals. Over de mouwen lopen zowel een oranje als een rode band en ook deze kleuren zijn te vinden in de bies aan de onderkant van de mouwen. Beide retro shirts hebben een speciale fit voor vrouwen en zijn door COPA Football en Roma al eerder in een versie voor mannen gelanceerd!

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwste AS Roma dames voetbalshirts van COPA Football. Zoals we gewend zijn, worden deze shirts altijd geleverd in een luxe cadeaubox van het merk! COPA verzorgt bovendien de retro shirts van andere topclubs zoals Juventus, Inter Milan, Barcelona en Feyenoord.

AS Roma dames voetbalshirt bestellen

De nieuwe AS Roma retro voetbalshirts voor dames kan je vanaf nu bestellen in de onderstaande webwinkel. De prijs van het shirt is € 59,95 en het shirt is beschikbaar in de volgende maten XS, S, M, L en XL. In deze winkel vind je ook andere AS Roma retro tenues en uiteraard kan je in deze webwinkel je shirt ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Directe levering gegarandeerd!

Bestel het AS Roma dames retro shirt vanaf nu in deze winkel