Het nieuwe Galatasaray thuisshirt is vandaag officieel gelanceerd door teamkledingsponsor Nike en de Turkse club. Eerder lekte het design van het nieuwe Galatasaray thuisshirt al uit. Dit blijkt ook daadwerkelijk het nieuwe voetbalshirt te worden. In dit shirt speelt Galatasaray de Turkse Liga en Champions League wedstrijden gedurende het seizoen 2014-2015 in het Türk Telekom Arena. Het nieuwe voetbalshirt van Galatasaray is een mix van de rijke historie van de club en huidige status als moderne club tegenwoordig. Galatasaray is trots om één van de beste clubs van Turkije te zijn, wat zij bereikt hebben door hun moedigheid, charisma en vernieuwing. Het Galatasaray voetbalshirt wordt traditioneel gekenmerkt door de rode en gele kleuren. Het thuisshirt van komend seizoen is voorzien van een brede rode baan over het midden van het shirt en wordt geflankeerd door twee gele banen. Deze zijkanten van de gele banen zijn bovendien voorzien van dunne dynamische rode lijnen, welke geïnspireerd zijn door de voetbalshirts van de jaren '50 en '60, die onder andere door één van de meest legendarische spelers van de club ooit gedragen is: Metin Oktay. Daarnaast staan deze dynamische lijnen in het teken van snelheid, een kenmerk van een belangrijk symbool van de club: de leeuw. Verder bevat het thuisshirt van Galatasaray een kleine rode v-hals en zijn de mouwen bovendien rood. Deze worden afgesloten door een gele bies. De binnenkant van de kraag bevat een speciaal detail. Hierin staat namelijk een omgekeerde rode driehoek met daarin de tekst: ''Ilklerin Ve Enlerin Takimi’ (De club van de eersten en van velen). De rechter borst bevat het embleem van de club met daarboven drie rode sterren, welke verwijzen naar de 19 kampioenschappen van de club. Per 5 kampioenschappen mag er in Turkije een ster gedragen worden. De andere borst bevat het embleem van Nike en op het midden van het Galatasaray thuisshirt is een speciale Turkije badge gevestigd.

Het nieuwe Galatasaray thuistenue wordt gecompleteerd door een rood voetbalbroekje met aan weerszijden een gele strip. Bovendien staat het logo van Nike en het logo van Galatasaray op de shorts. De kousen zijn overwegend rood met aan de bovenkant een gele band. Ook hierop staat het logo van Nike, samen met de naam van de club. Check hieronder de foto's van de nieuwe Galatasaray thuisshirts 2014-2015. Deze kan je vanaf nu kopen in de online voetbalshop van Subside Sports, inclusief printing van sterspelers als Sneijder, Selcuk, Burak en Telles. INCLUSIEF 10% KORTING! Check daar ook de nieuwe uitshirts en 3e shirts van Galatasaray, evenals de trainingsshirts, presentatiepakken en andere merchandising!

Koop het hier.. en geef hieronder je mening!

Galatasaray Thuisshirt 2014-2015

Galatasaray Thuisshirts 2014-2015

Galatasaray Thuisshirt 2015

Galatasaray Thuis Kit 2014-2015Extra informatie


Uiteraard zijn alle Nike voetbalshirts voor het seizoen 2014-2015 uitgerust met de meest geavanceerde technieken van teamkledingsponsor Nike, om de prestaties van het team te bevorderen. De nieuwe Galatasaray voetbalshirts zijn namelijk uitgerust met het Nike Dri-Fit systeem en de zogenaamde mesh en laser-cut ventilation holes, waardoor de spelers van Galatasaray coole lucht krijgen op de plaatsen waar dit het meest nodig is. De Nike Dri-Fit Technology zorgt ervoor dat het zweet en vocht naar van de spelers naar de buitenkant van het voetbalshirt worden getransporteerd, waar het vocht sneller verdampt. De laser-cut ventilation holes en mesh panelen zijn gevestigd onder de oksels en aan de zijkanten van het voetbalshirt. Dit is de plaats waar de meeste warmte wordt gegenereerd en waar de gaatjes en mesh panelen moeten zorgen voor een ademend gevoel en een snellere luchtcirculatie. Daarnaast zijn de voetbalshirts gefabriceerd van een combinatie van katoen en gerecycled polyester. Dit materiaal heeft de meest vochtafvoerende eigenschappen en zorgt daarnaast voor een zacht gevoel en strakke pasvorm. Het gehele tenue van Galatasaray is gemaakt van recycled polyester. De voetbalshirts van Nike bestaat voor 96% uit gerecycled polyester, de shorts voor 100% en de kousen voor 78%. Voor ieder tenue van Nike zijn 18 gerecyclede plastic flessen gebruikt. Sinds 2010 heeft Nike meer dan 2 biljoen flessen verzameld, genoeg om meer dan 2800 voetbalvelden te vullen. Tot zover de technische informatie!

 

Bron foto's: news.nike.com