7 februari 2019

Fulham voetbalshirt 140 jarig bestaan - 1879 -2019

Fulham bestaat dit jaar 140 jaar en heeft ter ere daarvan in samenwerking met kledingsponsor adidas een speciaal voetbalshirt gelanceerd. Fulham Football Club werd namelijk op 16 augustus 1879 opgericht en viert in augustus dus officieel haar verjaardag. De oudste club van Londen lanceerde het nieuwe shirt in samenwerking met adidas in de Fulham St. Andrew’s church in Londen, de plek waar het allemaal begon voor de Londense club. Het voetbalshirt is een ode aan het allereerste shirt dat The Cottagers droegen bij de oprichting van de club.

Het special edition Fulham FC anniversary voetbalshirt ter ere van het 140 jarig bestaan heeft een half-om-half design. Bij de oprichting van de club had Fulham ook een shirt met dit design, echter toen was het shirt blauw. De rechterkant van het voetbalshirt ter ere van het 140 jarig bestaan is zwart en de andere kant is wit. Een uitzondering hierop vormen de mouwen. Beide mouwen zijn namelijk zwart met een witte bies. Ook de schouders van het Fulham anniversary voetbalshirt zijn zwart met witte adidas strepen. Verder is het tenue uitgerust met een ronde, witte hals met een subtiele zwarte lijn. De linker borst is uitgerust met het logo van de Londenaren. Dit logo is ook zwart/wit en onder het logo staat de tekst: ‘’140 years.’’ De andere borst bevat het logo van adidas in het wit. Het Duitse sportmerk verzorgt sinds 2013 de tenues van de club van manager Claudio Ranieri. Het tenue wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje en zwart/witte kousen. Het special edition shirt wordt door Fulham dit seizoen niet meer gedragen. Wel draagt de Engelse club dit shirt in één van de oefenwedstrijden ter voorbereiding op het seizoen 2019-2020. Van het shirt zijn slechts 1.879 geproduceerd. Ieder shirt bevat een tag met daarin het productienummer en een certificaat van echtheid.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het Fulham shirt ter ere van het 140 jarig bestaan en check ook de Fulham voetbalshirts van dit seizoen! Het nieuwe anniversary voetbalshirt van Fulham kun je alleen bestellen in de clubshop. Ben je op zoek naar andere merchandising van Fulham? Check het in deze winkel of deze SHOP!