De Fulham retro voetbalshirts en trainingsjack van COPA Football

Het Nederlandse retro voetbalmerk COPA Football heeft weer een voetbalclub aan zich weten te binden. Het merk heeft vandaag namelijk een speciale Fulham retro collectie uitgebracht. De Londense club is niet de eerste Engelse club waarvan COPA de retrocollectie verzorgt. Het merk is ook verantwoordelijk voor de retro collecties van West Bromwich Albion, Norwich City , Ipswich Town & Brentford. De nieuwe retrolijn van Fulham bevat onder andere twee legendarische retro shirt en een trainingsjack. Uiteraard bespreken de nieuwe shirts uit deze collectie!

Fan van de nieuwe collectie? Bestel het exclusief in deze SHOP! 

Fulham retro voetbalshirt 1977-1981

De nieuwe collectie bevat onder andere het retro shirt van de periode 1977-1981. Nadat de club in 1975 nog in de finale van de FA Cup stond met sterren als Best en Marsh, ging het de periode erna bergafwaarts met de club. In 1980 degradeerde de Londenaren zelfs naar het derde niveau van Engeland en werd voormalig international Malcolm McDonald manager van de club. Met talenten als Ray Houghton, Paul Parker, Tony Gale en Gordon Davies werd toen de weg naar boven weer ingezet. In de periode 1977-1981 was adidas nog kledingsponsor van The Cottagers en had het shirt een retro design wat kenmerkend was voor die periode. Het Fulham retro shirt van COPA is bijna een exacte replica van het tenue van destijds. Het shirt is wit en bevat een zwarte V-hals met gevouwen kraag. De bies aan de onderkant van de mouwen is ook zwart. De linkerborst is uitgerust met het Fulham logo van de jaren '70 en '80.

Fulham uitshirt 1996-1997

De COPA x Fulham collectie bevat bovendien het iconische uitshirt van de periode 1996-1997. Voor het design van dit tenue was het Franse sportmerk Le Coq Sportif verantwoordelijk. Het merk was alleen in dit seizoen de kledingsponsor van de Londense club. Het seizoen 1996-1997 was opnieuw een seizoen van wederopstanding van Fulham. De club opereerde inmiddels op het vierde niveau van Engeland, toen Micky Adams als speler/manager aan het roer kwam te staan. Mede door 23 doelpunten van de Schotse spits Mike Conroy promoveerden the Cottagers naar Division 2. De Londenaren eindigde met Wigan Athletic op een gedeeltelijke eerste plaats. Beide clubs hadden hetzelfde puntenaantal en doelsaldo. Omdat Wigan echter meer doelpunten had gescoord, kroonde de club zich tot kampioen. Het nieuwe COPA Football Fulham retro shirt van 1996-1997 heeft vrijwel hetzelfde design als het tenue van de jaren '90. Het uitshirt wordt gekenmerkt door de rode en zwarte blokken over het tenue en bevat verder een V-hals met gevouwen kraag in het zwart/rood. Zelfs het logo van de hoofdsponsor van destijds, GMB, staat op het tenue. General, Municipal, Boilermakers was van 1993 tot 1998 hoofdsponsor.

Fulham trainingsjack 1983-1984

COPA heeft de collectie ook verrijkt met een heerlijk trainingsjack. Dit retro jack is geïnspireerd door het jack van het trainingspak dat Fulham droeg in het seizoen 1983-1984. Dit was het seizoen waarin het relatief onbekende merk OSCA kledingsponsor was van de Londenaren. Het trainingsjack is zwart en bevat een klassieke baseball collar en een witte lijn van de oksel naar de kraag. Het trainingsjack is verder uitgerust met twee zakken. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe COPA retro collectie!

Fulham retro collectie bestellen

De nieuwe Fulham X COPA Football collectie kun je vanaf nu exclusief bestellen in de onderstaande winkel. De prijs van de retro voetbalshirts is € 59,95 en de prijs van het trainingsjack is € 79,95. Zowel de jacks als de voetbalshirts zijn beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL. In deze winkels kun je je Fulham shirt of jack ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt een speciale retro bedrukking gebruikt. Directe levering gegarandeerd!

Bestel je Fulham retro voetbalshirt altijd in deze SHOP!