Dit zijn de Fulham FC retro voetbalshirts van COPA Football

COPA Football heeft onlangs drie nieuwe Fulham retro voetbalshirts aan de collectie toegevoegd! Het Nederlandse retro merk heeft het exclusieve recht om de retro voetbalshirts van de Londense club te lanceren. Inmiddels bestaat de Fulham retro collectie uit meer dan tien verschillende retro voetbalshirts. Adidas is momenteel overigens de kledingsponsor van ''The Cottagers''. Het team van manager Marco Silva speelt de wedstrijden in de Premier League, FA Cup en League Cup dus in voetbalshirts van het Duitse sportmerk. De COPA Football retro voetbalshirts worden niet tijdens de wedstrijden gedragen, maar zijn natuurlijk ideaal om de club mee aan te moedigen. Vooral voor de fans met gevoel voor nostalgie!

Fulham voetbalshirts 2003-2004

De nieuwe COPA Football X Fulham retro collectie bevat zowel het Fulham FC thuisshirt als uitshirt van het seizoen 2003-2004. Het seizoen 2003-2004 luidde een nieuw tijdperk in op Craven Cottage. Onder leiding van manager Chris Coleman wist door drie overwinningen in de laatste vijf wedstrijden de club nog maar net te behoeden voor degradatie aan het einde van het seizoen 2002-2003. De voormalig voetballer van de club werd in de zomer van 2003 definitief aangesteld als manager en implementeerde een het 4-3-3 systeem, waarmee de club attractief voetbal speelde en in de winterstop zelfs op een plek stond die recht gaf tot deelname aan de Champions League. De transfer van Louis Saha naar Manchester United in de winterstop was een grote aderlating voor de club. Desondanks eindigde Fulham op de negende plek in de Premier League en dit is tot nu toe nog steeds de hoogste notering in de historie van de club.

Tijdens het seizoen 2003-2004 was Puma nog kledingsponsor van Fulham. Zowel het COPA Football Fulham thuisshirt als het uitshirt zien er exact hetzelfde uit als de voetbalshirts van destijds. Het enige verschil is dat de voetbalshirts niet het logo van Puma bevatten. Het thuisshirt, dat ook tijdens het seizoen 2004-2005 gedragen werd, is overwegend wit en wordt gekenmerkt door de zwarte naden, die als een golf over de voorkant van het voetbalshirt lopen. Een ander opvallend detail is dat de rechtermouw zwart is. De mouwen worden afgesloten door een rode band. Het logo van Fulham FC prijkt op het midden van de borst en daaronder staat het logo van DABS.com. Het uitshirt is zwart en bevat ter hoogte van de zijkanten een rode golf. Ook de naden op de mouwen en de band aan de onderkant van de mouwen zijn rood. Het Fulham logo prijkt op dit voetbalshirt op de linkerborst en het logo van hoofdsponsor DABS.com staat ook op het midden van het tenue.

Fulham uitshirt 1993-1994

Een ander nieuw voetbalshirt uit de Fulham retro collectie is het Fulham FC uitshirt 1993-1994. In de periode 1993-1996 verzorgde het relatief onbekende sportmerk Vandanel de voetbalshirts van de Londense club. Het seizoen 1993-1994 was een teleurstellend seizoen. Hoewel Fulham in dit seizoen maar liefst 52 punten haalde, degradeerde de club uit Division Two. Het positieve van dit seizoen was dat talenten als Terry Angus en Robbie Herrera doorbraken en jaren later een belangrijke stempel drukten op het spel van de club. Een ander positief punt was het design van het Fulham FC uitshirt 1993-1994. Dit voetbalshirt wordt gekenmerkt door de zwarte en rode verticale banen. Daarnaast is het voetbalshirt uitgerust met een polokraag. Op de rechterborst prijkt het clublogo en op het midden van het tenue staat het logo van GMB. Het bedrijf was van 1993 tot medio 1998 de hoofdsponsor van Fulham.

Extra informatie

  • Materiaal: 100% polyester
  • Geleverd in luxe cadeaubox van COPA Football
  • Geproduceerd in Europa

Fulham retro voetbalshirt bestellen

De nieuwe COPA Football Fulham retro voetbalshirts kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. De retro shirts zijn alleen voor volwassenen beschikbaar (maten XS, S, M, L, XL, XXL) en hebben een prijs van € 69,95. In deze winkels kun je de retro voetbalshirts ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt dezelfde officiële en originele bedrukking gebruikt als in de desbetreffende periode het geval was.

Dit zijn de Fulham FC retro voetbalshirts van COPA Football
Dit zijn de Fulham FC retro voetbalshirts van COPA Football
Dit zijn de Fulham FC retro voetbalshirts van COPA Football