11 april 2018

Flamengo voetbalshirts 2018-2019

De Braziliaanse topclub Flamengo heeft het nieuwe thuisshirt voor het seizoen 2018-2019 gelanceerd. Dit is natuurlijk gedaan in samenwerking met de trouwe kledingsponsor adidas. Het nieuwe thuisshirt is komend seizoen te zien in de wedstrijden in het Maracanã stadion. Dit is het stadion waar ook de finale van het WK in 2014 werd gespeeld. Deze wedstrijd tussen Argentinië en Duitsland werd na verlenging gewonnen door de Duitsers. Dit stadion biedt plaats aan ongeveer 80.000 supporters. In dit stadion worden niet alleen wedstrijden gespeeld in de Braziliaanse Serie A en de beker. Flamengo heeft zich namelijk ook geplaatst voor de Copa Libertadores. Dit is de Champions League van Zuid-Amerika. In dit toernooi neemt Flamengo het op tegen River Plate, Emelec en Santa Fe. Nieuwsgierig naar het shirt dat de topspelers van Flamengo gaan dragen komend seizoen? Check de details hieronder!

Flamengo thuis shirt en tenue 2018-2019

Het nieuwe thuisshirt van de Braziliaanse topclub heeft dezelfde kleurencombinatie als de afgelopen jaren. De Duitse kledingsponsor adidas heeft namelijk gebruik gemaakt van de echte clubkleuren van Flamengo. Namelijk zwart en rood. Over het shirt lopen in horizontale richting zowel zwart en rode banen. Door deze banen loopt nog een all-over print van zowel dikke als dunne banen. De mouwen van het shirt zijn rood, terwijl de biezen van het shirt dan wel weer zwart zijn. De kraag van het shirt is rond en heeft een zwarte rand langs de hals lopen. Op de schouders van het shirt zijn de bekende adidas strepen te zien. Deze zijn rood. Op de rechterkant van de borst is het logo van adidas te zien. Het Duitse sportmerk is al vele jaren de trotste sponsor van Flamengo. Sinds 2013 zijn zij namelijk al verantwoordelijk voor het design van de wedstrijdshirts van Flamengo. Dit contract loopt ook nog door tot 2022 en dus is de Braziliaanse club ook nog zeker tot dat jaartal gekleed in tenues van adidas. Op de linkerkant van de borst staat het logo van de club. Zowel het logo van adidas als van de club is wit. Boven het logo van Flamengo prijkt een gouden ster. Deze ster staat voor het landskampioenschap wat gewonnen werd door Flamengo in 2016. Twee jaar geleden won Flamengo eindelijk de Braziliaanse competitie. Al vele jaren speelde de club in prominente rol in de strijd om het kampioenschap, maar het lukte maar niet om die felbegeerde prijs binnen te halen. Tot 2016 dan, toen waren ze eindelijk de beste van Braziliƫ. Net zoals bij alle shirts van adidas wordt ook bij dit shirt gebruik gemaakt van de adidas Climalite technologie. Deze zorgt voor verkoeling, vochtafvoer en ventilatie tijdens de wedstrijden zodat de spelers optimaal kunnen presteren tijdens de wedstrijden. Dit is zeker nodig, zo kunnen Diego, Guerrero, Vinicius JR en hun teamgenoten dit jaar strijden voor een tweede kampioenschap. Het nieuwe thuistenue van de club uit Rio wordt gecompleteerd door een zwarte broek en zwarte voetbalkousen.

Flamengo uit shirt en tenue 2018-2019

Ook het nieuwe uittenue van Flamengo is vandaag officieel gelanceerd. De basiskleur van het uitshirt is wit. De kraag is erg standaard. Echter loopt er rond de hals van de kraag een rode rand. Deze rode kleur komt ook terug in de strepen op de schouders van het shirt. Dit zijn natuurlijk de 3 bekende adidas strepen. Het logo van adidas staat ook op de rechterkant van de borst. Dit logo is rood van kleur. Op de linkerkant van de borst is het logo van Flamengo te zien. Dit logo is in tegenstelling tot het thuisshirt, op het uitshirt wel in de echte kleuren va nde club op het shirt geplaatst. Namelijk zwart en rood. Ook boven het logo op het uitshirt is een gouden ster te zien. Deze staat voor het landskampioenschap van 2016. Er wordt verwacht dat de nieuwe hoofsponsor van de club, Carabao, ook op de voorkant van het shirt een plaatsje krijgt. Dit is echter nog niet bevestigd door de club. Natuurlijk is ook bij het uitshirt van Flamengo gebruik gemaakt van de zogeheten adidas Climalite technologie. Deze technologie zorgt voor verkoeling, vochtafvoer en ventilatie. Zodat de spelers ook in uitwedstrijden optimaal kunnen presteren. Het uittenue wordt gecompleteerd door een witte broek en witte voetbalkousen.

Flamengo voetbalshirt kopen

Vanaf medio mei is het mogelijk om het nieuwe thuisshirt van Flamengo te kopen in de onderstaande webshop. Het is dan ook mogelijk om het shirt te laten bedrukken met je eigen naam en nummer, of met de naam en rugnummer van je favoriete Flamengo voetballer. Wil je andere fan artikelen van de club bestellen? Bekijk dan het overzicht hiernaast of hieronder! Directe levering gegarandeerd!

Bestel je Flamengo voetbalshirts in DEZE WEBSHOP