12 februari 2020

Flamengo thuisshirt 2020

Vandaag is het nieuwe Flamengo thuisshirt gelanceerd. Het tenue verscheen voor het eerst op de social media accounts van de Braziliaanse funk star Mc Rebecca. Dit werd vervolgens gedeeld door het officiële adidas Brazilië account. In dit nieuwe tenue speelt Flamengo de Brasileirao Serie A wedstrijden in het Maracanã Estádio da Gávea in Rio de Janeiro en Copa Libertadores gedurende 2020. Flamengo werd afgelopen seizoen kampioen van Brazilië en won bovendien de Copa Libertadores. Ook dit seizoen is adidas weer kledingsponsor van de club. Deze functie heeft het Duitse sportmerk sinds 2013.

Flamengo voetbalshirt 2020 | Geïnspireerd door het tenue van 1981

Het tenue is een ode aan het voetbalshirt van 1981. Het is komend jaar namelijk veertig jaar geleden dat Flamengo het WK voor clubs won. In de finale van de wereldbeker in het Olympisch Stadion in Tokio versloeg Flamengo Liverpool met 3-0 door doelpunten van Nunes (twee keer) en Adilio. Ook destijds was adidas overigens kledingsponsor van de club. Het tenue wordt gekenmerkt door de vier brede vlakken over het tenue. Twee van deze vlakken zijn zwart en de andere twee vlakken zijn rood. De zwarte vlakken zijn uitgerust met een design van flitsende, dunne, rode lijnen. Dit sluit aan op het design van penseelstreken dat adidas wel meer gebruikt dit seizoen. In de rode banden is een speciale tekst verwerkt. Dit betreft een zinsnede uit het clublied van de club uit Rio de Janeiro:

''Flamengo, Flamengo
Tua glória é lutar
Flamengo, Flamengo
Campeão de terra e mar

Saudemos todos com muito ardor
O pavilhão do nosso amor..''

Het nieuwe Flamengo tenue is verder uitgerust met zwarte mouwen met aan de onderkant een rode bies. De V-hals van het nieuwe Flamengo thuistenue is ook rood. De rechterborst van het voetbalshirt is uitgerust met het adidas logo en de andere borst bevat het logo van de club, inclusief een gouden ster. Deze verwijst naar de gewonnen wereldbeker van 1981.

In tegenstelling tot het tenue van 1981 wordt het nieuwe Flamengo thuistenue dit seizoen compleet gemaakt door een rood voetbalbroekje met aan de zijkanten zwarte adidas strepen. Dit zijn ook de kleuren van de kousen van het nieuwe Flamengo tenue. Uiteraard zijn de voetbalshirts van Flamengo ook voorzien van de adidas AeroReady technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het tenue dat vanaf nu gedragen wordt door spelers als Bruno Henrique Pinto, Diego, Giorgian Daniel De Arrascaeta Benedetti en nog meer sterspelers. Flamengo draagt dit tenue voor het eerst dit tenue in de Braziliaanse Super Cup wedstrijd tegen Atletico Paranaense aanstaande zondag. 

Flamengo voetbalshirt bestellen

Het nieuwe Flamengo tenue voor 2020 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Het voetbalshirt is beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL. De prijs van het tenue is € 84,95 en kun je ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Check ook goedkope Flamengo voetbalshirts in deze winkel. Directe levering!

Bestel je Flamengo tenue altijd in deze winkel! 

Flamengo voetbalshirt 2020