26 oktober 2016

Flamengo pink ribbon voetbalshirt 2016

Ook Flamengo en Adidas hebben een roze shirt gelanceerd, welke geheel in het teken staat van ''pink ribbon''. Oktober is namelijk traditioneel de maand waarin er veel aandacht wordt besteed aan de strijd tegen borstkanker. Flamengo en Adidas hebben om deze reden een limited edition shirt gelanceerd, waarvan er slechts 550 beschikbaar zijn en waarvan de opbrengsten geschonken worden aan het borstkankerfonds. Dit special edition shirt heeft hetzelfde template als het thuisshirt van Flamengo. We bespreken het design kort hieronder.

Roze Flamengo shirt 2016

Het nieuwe Flamengo pink ribbon voetbalshirt voor 2016 wordt eenmalig gedragen in de wedstrijd tegen Atletico MG op 29 oktober en is geheel roze met witte accenten. De witte accenten komen terug in de Adidas trademark strepen over de schouders en mouwen en in een band aan de onderkant van het voetbalshirt. Verder is het nieuwe shirt van de Braziliaanse club, die haar thuiswedstrijden speelt in het Estadio Maracana, uitgerust met een crew neck. Op de linker borst prijkt het logo van de club. Boven het logo van Flamengo staat een ster. Deze ster verwijst naar de gewonnen wereldbeker in 1981. Dit jaar won Clube de Regatas do Flamengo ook de Copa Libertadores. De andere borst is uitgerust met het logo van Adidas. De Duitse kledingsponsor verzorgt sinds 2013 de kleding van de Braziliaanse club en deed dit eerder al van 1980 tot 1992. Caixa is sinds 2013 de hoofdsponsor en staat op het midden van het shirt. Op het midden van de borst prijkt het pink ribbon teken, welke ook terug komt aan de rechter onderkant van het shirt. Op deze plaats staat ook een verwijzing naar het feit dat er slechts 550 items van dit shirt zijn geproduceerd. Het tenue wordt gecompleteerd door een roze voetbalbroekje en roze kousen met witte details.

Zoals alle tenues van Adidas zijn de nieuwe tenues van Flamengo uitgerust met de Adidas Climacool technology, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. Check hieronder de foto's!

Het nieuwe roze shirt van Flamengo is vooralsnog nergens te koop. Check alle andere voetbalshirts van Zuid Amerikaanse clubs in deze shop!

Flamengo -pink -ribbon -voetbalshirt -2016
Roze -flamengo -shirt -2016-2017
Roze -flamengo -tenue -2016-2017